Şırnak'ın Uludere ve Şenoba İlçesi'ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüştü kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düşmesi sonucu şehit düşen 13 askerden Akhisarlı Tekniker Başçavuş Fevzi Kıral, memleketi Akhisar İlçesi Beyoba Mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Başçavuş Fevzi Kıral ilk olarak dün gece saat 03.30’da getirildiği Akhisar merkez Hacı İshak Mahallesi 252 Sokak 110 numarada bulunan Cem Evi morgundan alındı ve burada kılınan cenaze namazı ardından askeri bando eşliğinde kısa bir uğurlamanın ardından cenaze aracı ile baba evi Beyoba Mahallesinde götürüldü.

Baba evinde de helallik alınan Şehit Fevzi Kıral daha sonra Beyoba Mahalle mezarlığına defnedildi.

Törende şehidin babası Sabri ve annesi Nurdan, eşi Nilgün, kızları Sude Nur ve Zehra Kıral ile Yüzbaşı olan ağabeyi Hürşehit Kıral tabuta sarılarak son kez Şehit Fevzi Kıral’a seslendi ve emanetlerine bakacaklarına dair söz verdiler. Yüzbaşı olan ağabeyi Hürşehit Kıral ise kardeşi Fevzi Kıral’ın tabutu karşısında asker selamı vererek uğurladı.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Tugay Komutanı Piyade Albay Şefik Güvenç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu, Erkan Akçay, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, şehidin arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Fevzi Kıral’ın Özgeçmişi

1 Ağustos 1982 tarihinde Akhisar’da doğdu. 200 yılında Ankara Kara Harp Okulundan mezun olarak 2000 ile 2003 yılları arasında 7. Kolordu Komutanlığında Helikopter teknisyeni olarak Diyarbakır’da görev yaptı. 2003-2012 yılları arasında ise Ankara Kara Harp Okulu emrinde görev yaptıktan sonra 2012-2016 yılları arasında Malatya’da görev yaptı. 4 Ağustos 2016 tarihinden buyana İzmir Gaziemir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görev yapıyordu. Şehit Fevzi Kıral geçici olarak 10 gün önce gittiği Şırnak ili Şenoba ilçesinde 31 Mayıs 2017 tarihinde şehit düştü.