1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Seçimi için muhtarlık bölgesi seçmen listeleri 2 Eylül'de askıya çıkıyor. Listelerin 10 Eylül'de kaldırılacağı belirtilerek seçmenlere, 'Askı listelerini mutlaka kontrol edin' uyarısı yapıldı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı karar kapsamında 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için muhtarlık bölgesi seçmen listeleri 2 Eylül'de askıya çıkacak. Listelerin 10 Eylül'de askıdan indirileceğini belirten Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, "Değerli halkımızın 'Geçen seçimde baktık, adımız vardı, şimdi niye yok' dememesi için askı listelerini kontrol etmesi gerek" dedi.

İTİRAZ HAKKINIZI KULLANIN

Özünal, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan seçim takviminin, Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatarak, muhtarlık bölgesi askı listelerinin 2 Eylül'de askıya çıkarılacağını vurguladı. Vatandaşların 10 Eylül'e kadar muhtarlıklara gidip isimlerini kontrol etmeleri gerektiğini ifade eden Ramazan Özünal, bulamayanların ilgili nüfus müdürlüklerine itiraz etmelerini istedi. Özünal, "Demokratik hakkımızı kullanmamak, konuya duyarsız kalmaktır. Vatandaşlık görevini herkes yerine getirsin" dedi.

GEÇMİŞ LİSTE ÖNEMSİZ

Her seçimin ayrı koşullarda yapıldığını, o nedenle bazı noksanlıklar yaşanabileceğine işaret eden Özünal, şunları kaydetti: "Yasa, 'Askı listeleri 2 Eylül'de askıya çıkacak, 10 Eylül'e kadar orada kalacak, vatandaşımız gidip kontrol edecek' demiş. 'Geçmişte adım vardı, şimdi yok' şeklinde bahane olmaz. Muhtarlarımız hafta sonu dahil listelerin başında olacaklar. O bakımdan değerli halkımızın
'Geçen seçimde baktık, adımız vardı, şimdi niye yok' dememesi için askı listelerini kontrol etmesi gerek."

59 MİLYON SEÇMEN OY KULLANACAK

Ramazan Özünal, 7 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçimlerinde 14 milyona yakın insanın sandığa gitmediğini söyledi. Demokratik hakkın mutlaka kullanılması gerektiğini vurgulayan Özünal, "Sandığa gidip vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri lazım. Ülkemizde 59 milyon oy kullanacak vatandaşımız var. Seçim bittikten sonra 'ah, vah' demenin hiçbir anlamı yok. 59 milyon vatandaşımız firesiz gidip demokratik haklarını kullandığı vakit, ülkemizde her şeyin daha güzel olacağı inancındayım" diye konuştu.

ADAY OLACAK KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN YARIN SON GÜN

YSK'nın aldığı karar kapsamında, 1 Kasım'da yapılacak seçimde aday olacak kamu görevlileri, 31 Ağustos Pazartesi (yarın) günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunacak. Ayrıca, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacaklar da en geç, 31 Ağustos'tan geçerli olmak üzere, emeklilik isteğini belirten dilekçeler saat 17.00'ye kadar teslim etmeleri gerekiyor.