Akhisar Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Satıcılar Odası geleneksel iftar yemeğini Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salon’ da yaptı. 

Semazen İlker Yöneyci’nin semazen gösterisi ile başlayan iftar yemeği ardından Akhisar Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Mustafa Güral konuşma gerçekleştirdi. 

Güral yaptığı konuşmada; “özellikle bizleri yalnız bırakmayan pazarcı esnafına ve ailelerine hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 1966 yılında odamızın kurucusu olan Refik Bıçakcı amcamıza da buradan saygı ve selamlarımı iletiyorum. Kendisi de burada aramızda bulunuyor. 1966 yılında odamızı kurulmasından buralara kadar getiren başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Çok uzak yollardan gelen Kırıkkale ve Ankara Polatlı pazarcılar odası başkanıma hoş geldin diyorum” dedi

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca yaptığı konuşmada; “sabah kuşların ötmediği ve güneşin çıkmadığı saatlerde Pazar yerlerinde tezgah kurup emek sarf edip, alın teri ile gece gündüz demeyip Türkiye’nin her bir yanında vatandaşına en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışan çok değerli kıymetli pazarcı arkadaşlarım. Bugün bu iftar yemeğinde sizlerle bir arada olmak ve bu iftar yemeğini sizlerle paylaşmak gerçekten onur vericidir ve burada bulunmaktan şeref duyuyorum. Bizler de yeni yönetime geldik ve 15 gündür görevimizin başındayız. Federasyon olarak Türkiye genelinde pazarcı esnafın çok büyük sıkıntıları var. Özellikle marketler konusunda çok büyük sıkıntılar var. Çıkan yeni haller yasasında yeni hazırladığımız yönetmelikte pazarcımızın lehine olmayıp aleyhine olan bir çok yasada değişiklikler yapmak için ilk etapta bir önerge verdik. Türkiye’mizde Pazar yerlerimizi bir örümcek ağı gibi saran marketlerin şehir dışına alınması için yaptığımız bir çalışma var. Bu çalışma tabiki yıllardır var, fakat bunun için en ufak bir ilerleme kaydedilmedi. İnşallah bu dönem biz, bu yasanın bir an önce meclisin gündeminde yasa tasarısının çıkmasını ve bu marketleri şehrin 5 veya 10 km dışına alınıp pazarcı esnafımızı yok etmek için haksız rekabet ortamı yaratan bu marketlerden kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu da pazarcı esnafımıza verdiğimiz bir sözdü, inşallah bu sözümüzü yerine getireceğiz” dedi.

Oda Başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulu üyelerinin organize ettiği iftar yemeğine, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Manisa Büyükşehir Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Siyasi Parti temsilcileri, çeşitli esnaf odaları başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.