MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yakup Koç, Akhisar'a bağlı Sazoba Mahallesi'nde gerçekleştirilen kanalizasyon hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Sazoba Mahallesi'nin il genelinde kanalizasyon hattı yenilenen 95 mahalleden bir tanesi olduğunu söyleyen Genel Müdür Koç, çalışmaların tamamlanmasıyla mahallenin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

Yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların alt yapı sorunlarını bir bir çözen MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde gerçekleştirdiği kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Akhisar'a bağlı Sazoba Mahallesi'nde de kanalizasyon hattı gerçekleştiriliyor. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç da, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ersoy Arslan ve MASKİ Akhisar Sorumlusu Fatih Tuncer ile birlikte Sazoba Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaların hangi aşamada olduğu ile ilgili bilgiler aldı.

Kanalizasyon sorunu ortadan kaldırılacak

MASKİ Genel Müdürlüğü olarak il genelinde 95 mahallenin kanalizasyon hattının yenilenmesi için çalışmalar başlattıklarını belirten Genel Müdür Yakup Koç, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatıyla kanalizasyon şebekesi çok kötü olan ya da hiç olmayan mahalleleri tespit ettik. Her ilçede kanalizasyon hattı olmayan ya da çok kötü durumda olan 5-6 mahalle belirlendi. Sazoba Mahallemiz de bunlardan bir tanesiydi” dedi. Sazoba Mahallesi'nde toplamda 6 bin 691 metre 200 milimetre çapında, bin 896 metre de 300 milimetre çapında kanalizasyon hattının döşeneceği bilgisini veren Genel Müdür Koç, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Kanalizasyon hattının döşenmesinin ardından da paket arıtma tesisi ile ilgili yer tespiti yapılarak ihale hazırlığına başlanılacağını ifade eden Genel Müdür Koç, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Sazoba Mahallesi'nin kanalizasyon sorununun ortadan kaldırılacağını söyledi.