Akhisarpress.com - Akhisar Şehir merkezinden geçen İzmir İstanbul yoluna giren şarjlı bisiklet ve bisikletlere ceza yazılacak.

Karayolları kanununda sessiz olduğu için ana yolları kullanmaları yasak olan bisiklet ve şarjlıları uyaran levhalar takıldı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Amirliğince Ve Akhisar Belediyesi ortaklaşa düzenledikleri levhalar anayola bağlantılı olan kavşaklara takıldı.

Sessiz olduğu için ölümlü kazalara sebebiyet veren bisiklet ve Şarjlı bisikletler ana yolu kullandıklarında Karayolları kanundaki trafik levhalarına uymama kanunu gereğince 77.00 lira para cezası ile cezalandırılacağı belirtildi. Bu uygulama ile kazaların bir nevi olsun azalması başlıca istektir.

Bu neden ile Akhisar’ın merkezinden geçen anayola çıkış yapan kavşaklara levhalar takılarak vatandaş uyarıldı. Bunun yanında Misak-ı Milli İlköğretim okulunda okuyan öğrencilerin servislere daha güvenli binip inmeleri için İlçe Trafik komisyonunca bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda bundan böyle Hergelen Meydanından Tahir Ün caddesine çıkan yolun sağ tarafındaki araçların park ettikleri yerlere Öğrenci servisleri park edecek. Bu yol üzerindeki araç sahipleri uyarılarak buraya araç park etmemeleri istendi. Sabah saat 07.00 ile 18.00 saatleri arasında yasak, ancak Cumartesi ve Pazar tam gün serbest olacak.