Geçtiğimiz kasım ayında Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası Rusya’nın koyduğu ambargo pazarlarda fiyatları değiştirmedi. 

Antalya başta olmak üzere Türkiye’deki bütün meyve ve sebze fiyatlarında bir değişme olmadığını söyleyen Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral uçak krizi sonrası koyulan ambargonun fiyatlarda beklenen düşüşü gerçekleştirmediğini söyledi.

Güral konuşmasında, “Bilindiği üzere Rusya ve Türkiye arasında yaşanan uçak krizi ve sonrasında Rusya’nın Türkiye’den sebze meyve alımına ambargo koymasının Pazar tezgahlarında bir ucuzlamaya neden olmasını bekliyorduk. Bunu beklememizin nedeni de Rusya’ya ihraç edilen ürünlerin ihraç edilemediği için iç piyasalara sürülmesiydi. Ancak bu şuana kadar yaşanmadı. Fiyatlar ambargo öncesi nasılsa herhangi bir değişkenlik göstermedi. Türkiye’nin meyve sebze üretiminin en yoğun olduğu Antalya’da bile fiyatlar değişmedi.  Domatesin kilosu 2 liradan alıcı buluyor. Sivri biber ise oldukça zor bulunuyor. ” İfadelerini kullandı.

Fiyatlardaki olası değişikliğin yılbaşından sonra oluşabileceğini ileri süren Güral, “Ambargonun şuana kadar böyle bir etki yaratmamış olması olmayacağı anlamına gelmiyor. Yılbaşından sonra ihraç edilemeyen ürünlerin iç piyasalara sürülmesi Pazar tezgahlarına da yansıyacaktır.” Şeklinde konuştu.