Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, ruhsatında "Düğün Salonu" yazmayan bir iş yerinin düğün faaliyeti yapamayacağı kararını onadı.

Yerel bir Mahkemenin almış olduğu, “Bir iş yerinde, Düğün Organize Etme Ruhsatı olmadığı halde düğün organizasyonu düzenlenmesinin, hukuka aykırı olduğu ve haksız rekabet doğurduğu kararı Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tarafından onaylandı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Düğün Organizasyonu Yapan bir çok iş yerinin Ruhsatında faaliyet olarak 'restoran, Otel, kafe, sosyal tesis' ibaresi var. Bu ibareler yazıyorsa buralar da düğün yapılamaz. Düğün yapılabilmesi için faaliyet bölümünde 'Düğün Salonu İşletmeciliği' yazması gerekiyor. Yada ayrı bir Düğün Salon Ruhsatı alması gerekiyor.

Bu karardan sonra gerekli ruhsatı bulunmayan işletmelerin kapatılacağı yada düğün organizasyonlarının iptal ettirileceği değerlendirildiğinden, Düğün yapmayı düşünen vatandaşlarımız; en mutlu günlerinin kötü sonla bitmesini istemiyorlarsa ruhsatlı işletmelerde düğünlerini yapmaları gerekmektedir. Çünkü aylar öncesinde randevu aldıkları işletmenin düğün günü ruhsatı nedeniyle kapatıldığını görebilirler. Buna mutlaka dikkat etmelidirler. Yargıtayın bu kararına göre, düğün ruhsatı olmayan işletmelerle sözleşme yapmamak gerekiyor.