Akhisar İlçe Emniyet Müdür Vekili Caner Aker'in Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla tören başladı. Polis memuru Bayram Ali Çetinkaya'nın sunduğu Programı saat 09:00'da başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Akhisar İlçe Emniyet Müdür Vekili Caner Aker, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı.

İlçe Emniyet Müdür Vekili Caner Aker;"Bugün Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, demokratik hukuk devletinin ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Bu özel ve gururlu günümüzü bizlerle paylaşan tüm konuklarımıza ve Akhisarlılara törenimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyor, sizleri şahsım ve personelim adına saygı ile selamlıyorum. Türk Polisi, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini temel hak ve hürriyetlerini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu kutsal görevlerini sürekli kendini yenileyip geliştirerek hukuk kuralları içerisinde insan haklarına saygılı Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalarak mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en etkili şekilde yerine getirmektedir. Siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmeler, hızlı nüfus artışı ve çarpık kentleşme günümüzde yeni suç ve suç unsurlarının ortaya çıkmasına, bu suçların giderek artmasına hatta uluslar arası ve daha organize hale gelmesine neden olmuştur. Bu nedenle hizmet kalitemizi arttırmak, halkımızın beklentilerini gerçekleştirebilmek, suçla mücadelede başarılı olmak ve Akhisar’ın güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için Akhisar Polisi olarak kendimizi yenilememiz ve günümüz teknoloji ürünlerini etkin şekilde kullanmamız gerektiği bilinci ile hareket etmekteyiz. Tabii ki suç ve suçluyla mücadelede polisin en vazgeçilmez yardımcısı ve destekçisinin halkımız olduğunu da unutmuş değiliz. Günümüz çağdaş polislik anlayışının en temel prensiplerinden biriside; suçu önleme ve suçluları yakalama sorumluluğuna halkın katılımını sağlamaktır. Suçla mücadelede, yaşam alanlarının ve vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru için toplumun desteğini almadan tam bir başarı elde etmek mümkün değildir. Her sokakta bir polis ekibi görevlendirmemiz mümkün olmadığından meydana gelen olaylardan polisin haberdar olabilmesi, mağdur vatandaşların haklarının korunabilmesi ve suçluların yakalanabilmesi için günün 24 saati hizmet veren 155 polis imdat telefonunu arayıp bilgi verilmesini istiyoruz. İlçemizde halkımızın bu konu ile ilgili oldukça bilinçli olduğunu görmekteyiz. 2016 yılında 12610, 155 ihbarı yapılmış, ihbarların l2.500’nün doğru ihbar olarak çıkması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Vatandaşlarımıza bu bilinçli davranış ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyor, bunun artarak devam etmesini arzu ediyoruz.

Değerli Akhisarlılar;
Çağdaşlığı hedefleyen Türk Polisi, gelişmelere anında uyum sağlayan dinamik yapısıyla, Türk Milletinin güven ve huzurun bekçisi, Cumhuriyetin ve yasaların kalkanı olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle tüm teşkilatımızın 172. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevi uğrunda canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, emeklilerimiz ve görevi başındaki tüm personelimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Bizleri bu gururlu günümüzde yalnız bırakmayan ve desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz devlet büyüklerimize ve Akhisarlılara şahsın ve personelim adına teşekkür ediyor, Yüce milletimizin hizmetinde daha nice başarılı yıllara ulaşmak dileğiyle, Saygılarımı arz ediyorum" dedi.