Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü nedeniyle "Polis Haftası" kutlamaları çelenk töreni ile başladı. Saat 09.00 da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Koyma töreni ile başladı. Çelenk töreninin ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunda çelenk töreni sona erdi. Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Demiray, ve heyeti ilk kurum ziyaretini Kaymakam Kaan Peker’i ziyaret etti.

169. yıldönümü nedeniyle Akhisar’da bir çok etkinlik yaptıklarının altını çizen İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Demiray; 30 Mart günü seçim sürecini tamamladıklarını ve başarılı bir seçim süreci yaşadıklarını dile getirdi.
Polis Teşkilatının 169. yıldönümünü kutlayan Kaymakam Kaan Peker ise yaptığı açıklamada “Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bugünden itibaren polis haftasının kutlayacağız. Toplumlarda devletin en önemli görevlerinden bir tanesi huzur ve güveni sağlamak. Kamu düzenini tesis etmek. Bu noktada polise çok büyük görevler düşüyor. Kamu düzeninin tesis edilmesi bir yanda diğer tarafta hak ve özgürlüklerinde bu noktada korunması ciddi bir kılıç sırtı diyebileceğimiz dengeyi sağlamak zorunda olduğunu bizlere vermekte. Özellikle son günlerde gerek ülkemizde gerek Dünya’da yaşanan olaylarda bu sıkıntıyı gözlemliyoruz. Fakat bu noktada Türk emniyet teşkilatı kendisini sürekli yenileyerek, eğiterek gerekse yeni alınan personelin eğitim seviyesinin yüksekliğiyle araç alet ekipman yönüyle kendisini teçhiz etmek suretiyle insanımıza daha yakışır hizmet verebilme çabası içerisinde. En büyük gücü halktan alıyor. “ dedi.