Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Pınar Gören Ahmet Kayalı İş Hanı 1. kat'taki oda lokalinde yaptığı açıklamada şunları söyledi. 

PROJEMİZ TESK TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Pınar Gören;"Akhisar Lokantacılar Odası başkanı ve aynı zamanda Türkiye’nin tek kadın Lokantacılar Odası başkanı olarak yaklaşan 8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)'e bir farkındalık projesi gönderdik. “Esnaf Adam Kadına El Kaldırmaz” hashtagi (Etiket) ile açtığımız konuda, aslında tabi adam olan kadına el kaldırmaz ama bizler bu bağlı bulunduğumuz sektörde farkındalık oluşturmak için ve insanları kadına karşı şiddete karşı bilinçlendirmek için “Esnaf Adam Kadına El Kaldırmaz” projesini yaptık. TESK’e gönderdik ve onlar da çok memnuniyetle kabul etti. İnşallah bundan sonra Türkiye’nin tüm illerindeki tüm esnafımıza bu afişler gönderilerek hem esnaflarımızdan alışveriş eden müşterilere hem de hanımefendilere karşı psikolojik ve fiziksel şiddete dikkat çekmek amacıyla böyle bir programa imza attık. Bunun TESK tarafından kabul edilmesi bizim için gurur ve onur verici. Hem bir kadın olarak hem bir kadın esnaf olarak hem de kadın bir başkan olarak imzasını attığımız bu güzel projenin inşallah basın aracılığıyla da gerekli yerlere gerekli mesajları vereceğine inanıyoruz" dedi. 

PANDEMİ GÜNLERİNDE EN ÇOK ETKİLENEN BİZİM ESNAFIMIZ OLDU

Pınar Gören;" Biliyorsunuz ki ülkemiz ve esnafımız çok zor günlerden geçti. Pandemi koşullarından en çok etkilenenler maalesef ki bizim esnafımız oldu. Ama şu göz ardı edildi. Zaten çok kısık bütçesiyle evinin ve çoluğunun çocuğunun nasibinden kısıp dükkan açan hanımefendiler unutuldu bu işlerde. O yüzden en çok etkilenen kadın esnafımız, pandemi şartlarında hakkıyla ve laik'iyle dükkanlarını açık tutup dayanmaya ve direnmeye çalıştılar. İnşallah yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile birlikte de kadın esnafımızdan daha çok alışveriş yapılması, kadın esnafımızın ve yerel üreticilerin desteklenmesi konusunda da bir farkındalık oluştururuz. Böylelikle, öncelikle bütün hemcinslerimin kadınlar gününü, aynı zamanda bir kadın olarak yönetici olabilmiş, oda başkanı olabilmiş ya da sivil toplum örgütlerinde başkanlık yapabilmiş tüm arkadaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Şiddetin her türlüsüne hayır dediğimiz nice 8 Mart’lar görmek dileğiyle sözlerine son verdi.