Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral Bakanlığa yapılan başvuru sonucunda unvan değişikliğinin gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Akhisar Pazarcı esnafını yakından ilgilendirilen bu değişiklik sonunda nelerin değişeceğini anlatan Mustafa Güral daha düzenli bir sistemin hayata geçeceğini bildirdi. Güral konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “ 17 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz olağanüstü genel kurulumuzda 190 üyenin katılımıyla olağanüstü genel kurulumuzu yapmış bulunmaktayız. Olağanüstü genel kurulumuzun tutanaklarının hazirun listesini bakanlığımıza gönderdikten sonra incelenen evraklarımız değerlendirilip Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünden gelen yazıya istinaden bu itibarla Bakanlık e-esnaf ve sanatkar veri tabanında odamızın ünvanı Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak değiştirilmiştir.

Bu tarihten itibaren Pazar yerlerine çıkan parekende ticareti yapan tezgahlar ve pazaryerleri vasıtasıyla yapılan ticaretlerde seyyar sebze meyve, zeytin, sucuk, salam, kümes hayvanı eti, yumurta, katı ve sıvıyağ, sigara ve tütün, süt ve süt ürünleri, balık ve diğer su ürünleri, çay kahve baharat, fırın ürünleri, şekerleme, bal, un, pirinç, bakliyat vb, iç giyim eşyası, dış giyim eşyası, çorap, giysi aksesuarı, ayakkabı, tuhafiye, manifatura, mefruşat, canlı büyük ve küçük baş hayvan, çicek bitki saksılı çiçek, elektrikli alet, cihaz elektrik malzemeleri, imitasyon, takı, süs eşyası, hediyelik eşya, kozmetik ürünler, mutfak eşyaları, temizlik ürünleri, canlı kümes hayvanları, oyuncak, halı, kilim, seyyar içecek satanlar ile diğer içecek sunum faaliyeti gösteren esnaflar, motorlu araçlarla çeşitli malların parekende ticaretini yapan esnaflar yukarıda belirtmiş olduğumuz mesleki faaliyetleri yapan veya yapacak olan kişilerin Nace 1  - Nace 2 kodlamasına göre; AKHİSAR MANAVLAR VE PAZARCILAR ESNAF ODASINA kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Unvan değişikliği yapmamızdaki amaç; pazarcı esnafını bir çatı altında toplayıp daha iyi bir hizmet verebilmek, pazarcı esnafların daha iyi bir çalışma alanlarını yaratabilmek adına, sorun ve sıkıntılarını daha iyi bir şekilde giderebilmek için unvan değişikliği yapmış bulunmaktayız.

Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Nace1 ve Nace 2 kodlamalarındaki 81 meslek dalının; tezgahlar ve pazaryerleri vasıtasıyla yapılan ticaret başlığı adı altında odamıza kayıtları yapılabilmektedir.

Tüm Akhisar esnafının Ahilik haftasını kutlar, hayırlı bol kazançlar dilerim.”dedi.

PAZARCILARIN DİKKATİNE

Yapılan unvan değişikliği ile birlikte pazarcı esnafını da yakından ilgilendiren bir takım değişikler meydana geldi. Pazarda parekende satış yapan esnaf artık Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odasına kayıt yaptırmak zorunda kalacak. Gerekli kayıt yapılmadığı takdirde pazarda yer tahsisi yapamayacak. Belediye de bundan sonra ki süreçte muhatap olarak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odasını dikkate alacak.