Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, Manisa Medya TV'de cuma günleri saat 20:00'de canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM programına konuk olarak katıldı.

2014 yılının şubat ayında yapılan kongre sonucunda başkan olarak seçildiğini, yönetim kurulunun 7 kişiden oluştuğunu ayda bir kez toplantı yaptıklarını ve tam 400 üyeye sahip olduklarını belirten Başkan Güral; Türkiye'de ilk kez Akhisar'da yapılan ünvan değişikliği ile hangi meslek guruplarının kendilerine ait olduklarını anlattı. Esnaf Odalarının üyelerine hizmet etmek ve onların haklarını savunmak için kurulan sivil toplum örgütleri olduğunu, kendi odalarının zaman zaman denetimler yaparak, bozuk ürün satanlarla ilgili cezai işlemler yaptıklarını, cezaya maruz kalan üyelerin kendilerine tepki verdiklerini ancak kazananın diğer pazarcı üyeler ve halkın olduğunu anlatan Mustafa Güral, pazarcı esnafının yaklaşık % 15 inin sergisinde sattıkları ürünleri seçtirmeye başladığını, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artarak tüketicinin alışverişlerini daha güvenli yapacaklarını ancak vatandaşlarda da seçme kültürünün yerleşmesi gerektiğini söyledi.

Mustafa Güral, Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte seçildikleri günden bu güne yaptıkları faaliyetleri anlattı. Siyasiler ile ortak hareket etmeye çalıştıklarını, kendilerine destek olan özellikle Belediye Meclisinde gurubu bulunan her üç partiye de teşekkür eden Başkan, Akhisar gündemini meşgul eden Akhisar Pazar yerlerinin özelleştirilmesi konusu ile de bilgiler verdi.  Akhisar Belediyesinden belli bir bedel karşılığında pazar yerlerini kiralayarak yapılması gerekenleri, üyelerin ve halkın menfaatleri doğrultusunda yapmak istediklerini bu yüzden özelleştirme yolu ile ilgili yerlerin kendilerine tahsis edilmesini istediklerini ancak Belediye Meclisince bu isteğin reddedildiğini, bu yüzden kimseye kırgın olmadıklarını söyledi. Daha sonra yine yetkililer ile yapılan görüşmeler sonucunda istedikleri maddelerden 5 tanesinin yapılacağı sözünü aldıklarını bunların bir kısmının yapıldığını, yaz aylarına girilmesinden dolayı en kısa zamanda da su buharlı vantilatör sisteminin kurulmasını ilgililerden rica ettiklerini, bunun sadece pazarcı esnafının yararına değil vatandaşların da yararına olduğunu ifade etti.

Pazarcılar Odası Başkanı olarak vaat olarak değil ama hayal olarak en büyük arzusunun, Akhisar'lı pazarcılara soğuk hava deposu yapmak olduğunu söyleyen Başkan Güral sosyete pazarlarına karşı olduklarını da söyledi.

Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının yapımcısı ve moderatörü Akyüz, Esnaf Odaları Başkanları ile ilgili programların ilerleyen haftalarda devam edeceğini, arzu eden her oda başkanına programının kapısının açık olduğunu söyleyerek ekranlara veda etti.