Akhisar Manavlar ve Pazarcılar esnaf Odası üyelerinin hakkını korumak için  zabıtanın yapamadığı kontrolleri  motorize ekip kurarak  yapacaklar.  Basit Usul vergiye tabi olan  oda üyelerinin de  muhasebe işlemlerini de oda olarak tutacaklar.

Oda başkanı  Mustafa Göral, yönetim kurulu üyeleri Cüneyt Emir, Özcan Tokçan, Denetleme kurulu üyeleri Sami Kuralı Necdet  Erçetin  ile birlikte yaptığı basın toplantısında, “Göreve geldiğimiz  günden itibaren 380 üyelerimizin sorunlarını çözmek için çaba sarf ediyoruz.  Sokak aralarında  her geçen gün artarak sebze ve meyve satışları hiçbir kontrol altında olmadan yapılıyor. Buda üyelerimizin  zararına oluyor. Özellikle Büyükşehir yasası sonrası cadde ve yolların  iki belediye tarafından paylaşılmasından sonra, zabıta ekipleri hiç kontrol yapamaz duruma geldiler. Oda yönetimi olarak  bir  araç  ve motosiklet alımına karar verdik. Görevlendirdiğimiz  elamanlarımız, Gökseki Emir ve  Ünal Esin  sokak aralarından  meyve ve sebze satanlara uyarılarını yapacaklar. Satışlarının yasalara uygun olmadığını söyleyecekler”. Başkan Göral,   “Satış yapan kişilerin kendi ürettikleri mallarsa Pazar yerlerinde  satma imkanları var. Ama özellikle kasa kasa mal alıp bunları satanlar, hem vergi kaçırıyorlar, hem de  üyelerime zarar veriyorlar. Yaptırım  gücümüz olmasa bile uyarı görevini yapacağız. Zabıta ekiplerine görüntülü olarak tespitlerimizi aktaracağız. Üst kurullarımıza da durumu bildireceğiz. Büyükşehir ve Akhisar Belediyelerinin zabıta ekipleri bu konuda  odamızın üyelerine destek vermeleri gerekiyor. Bu görev onların.” Dedi. Odalarına bağlı  380 üyeleri olduğunu,  çok büyük bir bölümü 350 yi aşkın ortağın  Basit Usulde Vergi mükellefi olduğunu belirten  başkan  Mustafa Göral, “Büyük sıkıntı içinde olan üyelerimiz birde  muhasebecilere de  önemli paralar veriyorlar. Bu konuda da  oda yönetimi olarak  bir Muhasebeci kadrosu oluşturduk. Yetkili  bir Muhasebeci olan  Gülden Tavlı Doğru arkadaşımızı görevlendirdik. Yıllık çok cüzi 100 TL. ücretle Basit  Usulde vergi mükellefi olan üyelerimizin hizmetinde olacaktır.” Dedi.  
                      

                          YAPILAN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ          
       
  23 Şubat 2014 tarihinde odamızın olağan genel kurulunda aday olarak seçimlerimizi kazandık. Seçildiğimiz günden bugüne kadar girdiğimiz ve yaptığımız her işten zaferle çıktık. Esnafımızın her zaman arkasında durduk. Her konuda yardımcı olduk. Görevimiz son buluncaya kadar gerek personelimizle , gerekse Yönetim Kurulumuzca her zaman pazarcı esnafının yanındayız.
ODAMIZA YENİ BİR HİZMET ARACI 

Geçtiğimiz günlerde odamıza 2013 model Wolksvagen Caravella marka , yeni bir araç alımı yaptık.Bu araç odamız hizmetlerinde kullanılmaya hazırdır.Esnafımızın gerek düğününde, cenazelerde , yollarda aracı arıza yapan esnafımızın günün her saatinde hizmetindedir.

ODAMIZA YENİ BİR MOTORİZE EKİP

Odamıza 2015 model Mondial marka motorsiklet alımı yaptık. Odamız bünyesinde seyyar satıcılara karşı iki tane denetim elemanı ve iki kişi pazarın kurulduğu günden bir öncesindeki gecede güvenlik elemanı almış bulunmaktayız. Motorize ekip Akhisar'ımızın mahalle ve sokak aralarında seyyar sebze meyve ticareti yapan kayıt dışı çalışan kişileri önlemek amaçlı böyle bir ekip oluşturduk.Güvenlik elemanları geceden malını indiren tezgahını kuran esnafımızın ve pazaryerimizin güvenliğini sağlamak amaçlı hırsızlara karşı yapmış olduğumuz bir çalışmadır.

ODAMIZA YENİ BİR MUHASEBE ELEMANI

Üyelerimizin basit usul muhasebe işlerini artık bundan böyle odamız tarafından hizmet verilecektir. Üyelerimizin zaman kaybı yaşamaması , diğer dışarıdaki muhasebecilere daha fazla para ödememeleri açısından böyle bir çalışma başlatmış bulunmaktayız.

HEDEFLERİMİZ VAR…

Akhisar'ımızda 14 tane Esnaf Odası bulunmaktadır. Bizim hedefimiz en büyük , en güçlü esnaf odası olabilmek , esnafımıza çok daha iyi hizmetler verebilmek, pazaryerlerimizi daha geniş kapsamlı bir hale getirmek, müşteri memnuniyetini sağlamak, tüketicinin haklarını koruyabilmek adına çözümler üretebilmek .Esnafımızın hakkını korurken öte yandan , pazaryerlerine gelip alış veriş yapan tüketicilerimize daha nezih ,daha iyi bir ortamda alış veriş yapmalarını sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

BUGÜNE KADAR YAPTIKLARIMIZ…

Pazaryerlerimizdeki esnafımızın ve pazara gelen tüketicilerimizin hırsızlıklara karşı yada herhangibi bir olumsuzluklara karşı , pazaryerlerimize güvenlik kamerası sistemi kurulmuştur, Soma' da şehit olan madenci kardeşlerimiz için Çarşamba pazarında pilav hayrımızı yaptık.Geçtiğimiz yıl Ramazan ayımızda üyelerimize iftar yemeği düzenleyip dayanışma örneği sergiledik.Pazara gelen ve pazaryerlerinin dışında ve sokak aralarında tezgah açan kayıtsız kişileri kayıt altına , müstahsil olan kişileride sokak aralarından alıp, pazaryerimizin etrafına düzenleme yaparak kendi içimize aldık.Kırkağaç pazaryeri yapımında Kırkağaç Belediyesinin esnafımızıdan istemiş olduğu rakamı 12.000.00 TL 'dan 4000.00 TL düşürül şekilde kura işlemimizi gerçekleştirdik.Yıllardır kimsenin başaramadığı unvan değişikliğimizi yaptık.Alış veriş festivalinde iki tona yakın ücretsiz meyve dağıtarak Akhisar'ımızın düzenlemiş olduğu festivale renk kattık. Üyelerimizle birlikte ücretsiz Ankara'ya Anıtkabiri ziyaret ettik.Tüm üyelerimize eşit mesafede yaklaştık. Gittiğimiz her yerde Akhisar pazarcımızın ve Akhisar'ımızın ismini en güzel şekilde temsil ettik. 30 Haziran 2015 Salı günü yine bir Ramazan ayında esnafımızla bir araya gelebilmek adına bolluğun, bereketin olduğu bir ayda yine bir iftar yemeği gerçekleştireceğiz. Sosyal faaliyetlerimizi yerine getirdik ve saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetlerde bulunduk.Ve bulunmayada devam edeceğiz. Tüm Akhisar'lımızın ve pazarcı esnafının Ramazan ayını kutlar, bol bereketli günler geçirmesini dileriz