Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programa Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birçok vatandaş katıldı.

Sergi öncesi Akhisar Belediyesi Çocuk Korosu ‘Yiğidim Aslanım’ isimli türküyü seslendirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu yaptı. Başkan Dutlulu, “Ben, Uğur Mumcu’nun katledilişini 29 yıl önce ortaokul öğrencisi iken, bir taksi şoföründen duymuştum. Seyir halinde giderken radyodan haberi duyunca şoför bey, ‘En sonunda Uğur Mumcu’yu da öldürdüler’ demişti. Sonra Uğur Mumcu’yu tanımaya ve okumaya başladım. Uğur Mumcu benim hayata bakışımda çok önemli bir yer edinmiştir. 

Doğruları söylemekten hiçbir zaman vazgeçmemiş ve hiçbir zaman şiddeti savunmamıştır. Namuslu dürüst bir adam ve iyi bir aile babasıydı. Bu kadar çabuk gitmesi ne yazık ki ülkemiz için çok kötü oldu. O gün yazdığı kitapları ben özellikle gençlere tavsiye ediyorum, kitaplarını okusunlar, bugün ki Türkiye’yi anlatan çok şey var. 

Buranın Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi olması tamamen benim fikrimdi. İnsanların keyifle geleceği, üreteceği, öğreneceği örnek bir yer olması lazımdı. O’nun mantığına uygun insanların yetişeceği bir yapıya ihtiyaç vardı. Bu konuyu vekilimiz ve birkaç arkadaşımıza danıştık ve olumlu geri dönüşler aldık. Uğur Mumcu gerçekten bu ülkede çok seviliyor ve sevilmeye de devam edecek. Çünkü karanlık arayanlara inat, aydınlık bir ülke için mücadele etti. O’nun düşünceleri günümüzde hala insanların düşüncelerini aydınlatmaya devam ediyor. Usta ve cesur kalem Araştırmacı Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu'yu katledilişinin 29. yılında saygı ve özlemle anıyorum” dedi.

Uğur Mumcu gibi binlerce demokrasi şehidini saygıyla andıklarını belirten CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş, “Uğur Mumcu’yu unutmadık, aynı zaman Çetin Emeç, Muammer Aksoy’u unutmadık, Bahriye Üçok’u unutmadık, Mete Erdem’i unutmadık, Ahmet Taner Kışlalı’yı unutmadık ve daha binlerce demokrasi şehidimizi hiçbirini unutmadık ve unutturmayacağız. Aynı zamanda meslek hayatını Uğur Mumcu suikastına aydınlatmak için adamış olan Ali Gaffar Okan’ı unutmadık. Hepsini saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Bu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezinin geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve kadınlarımızın eğitim gördüğü, yetiştdiği bu kültür ve sanat merkezini Akhisar’ımıza kazandıran sayın Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bizim yaş kuşağımızda Uğur Mumcu bizim için çok önemliydi. Eğer biz bugün buradaysak yani şuan ki fikri hissiyatımız, hayata bakış açımızın oluşmasında karakterimizin oluşmasında hayata bakışını değiştiren önemli insanlardan bir tanesiydi. Uğur Mumcu’yu bu kadar özel kılan aslında sorumluluk duygusu olduğunu görüyoruz. Uğur Mumcu çevresinde yaşananlara ülkesinde yaşananlara ve dünyada yaşanan her şeye karşı kendisini sorumlu hisseden bir aydındır. Uğur Mumcu bu memleketin yoksullarının yanındaydı, emekçilerin, hakkı gasp edilen adaletsizliğe uğrayan güçsüzün yanında her zaman yer almış bir aydınımızdı. Aramızdan ayrılışının 29. yıldönümünde bu memleketin yetiştirdiği önemli evlatlarından bir tanesi, önemli bir Atatürkçü, Cumhuriyet sevdalısı ve demokrasi sevdalısı bir sosyalist, bir Kemalist, araştırmacı yazar Uğur Mumcu’yu bir kere daha saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Su Eda Aydın tarafından ‘Seslenir’ isimli şiirin ardından Akhisar Belediyesi çocuk korosu müzik dinletisine geçildi. Müzik dinletisinin ardından Akhisar Belediyesi Basın Birimi tarafından hazırlanan Uğru Mumcu’nun hayatından kesintilerin yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi.