Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisar Özgür-Der, Suriye’deki Baas Rejimine tepki göstermek ve tepki göstermeyip duyarsız kalanları da protesto etmek için Akhisar Yeni Cami önünde basın açıklaması düzenledi.

Çok sayıda kişinin katıldığı ve Akhisar Emniyeti tarafından güvenlik önlemi alınan protestoda ilk konuşmayı Akhisar Özgür-Der Başkanı Ahmet Dutlu yaptı. İsrail’i ve Esat Yönetimine sert bir dil ile hitap eden Dutlu, olaylara tepkisiz kalan Batılı devletleri de eleştirdi. Dutlu, Gazze’de bir hafta süren İsrail salrıları sonucu 162 kardeşimiz şehit oldu. 1000’den fazlası yaralandı. Allah’a şükürler olsun ki Çarşamba günü ateşkes sağlandı.Yine Suriye’de yaklaşıl iki yıldır süren halk ayaklanması sonucu 40 binden fazla şehit, yüz binlerce yaralı ve kayıp bulunmaktadır. Zalim Esat yönetimine karşı tüm onuru ile özgürlüğü için her zaman direnen bir halk var. Büyük bedeller ödemeye üzülmemek elde değil. Şükürler olsun ki bu bedeller karşılığı ümmet kendine geliyor. Emperyalist devletler tarafından ulus devletlere bölünen İslam dünyasında İslami harketler güçleniyor iktidara geliyor. Dört yıl önce yine gazze için yaptığımız eylemde Şeh Ahmet Yasin’in mektubunu okumuştuk. Ümettin suskunluğunu Rabbimize şikayet ediyorduk. Hamd olsun Kuran’a dönüş çabaları ve İslami harketler sayasinde Ümmet bu kez suskun değil. Dört yıl önceki saldırıları Mısırda protesto etmek istedği için hapse düşen İmhan üyesi Muhammet Muufi artık Mısır Cumhur Başkanı.. Mısır, Türkiye ve İran destekleri ile Gazze’nin yanındalar. En kısa Sürede İslam dünyasının zalim yönetcilerinden kurtulup ümmet birliğini gözeten yönetimlere kavuşmasını Temenni ediyoruz.Rabbimizden şehitlerimiz için mağfiret yaralılarımız için ise şifa diliyoruz. Kuran’a Dönüş çabalarımızın tüm İslam coğrafyasında başarı ile sona ermesini diliyoruz. Ve katıaln herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Dutlu’nun ardından Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Emine Düzgün Gazze için bir şiir okudu.

Protesto gösterisinde ise son olarak ta Özgür-Der üyesi Halime Yılmaz tarafından basın açıklaması okundu. Yılmaz, “Gazze’ye yardıma giden Mavi Marmara gemisindeki dokuz müslümanı katleden İsrail’in ilk kez dünya ölçeğinde yargılanmaya başlanmasından birkaç gün sonra Sudan’a sonrada Gazze’ye saldırması Siyonist devletin eli kanlı bir katil olduğunu tekrar göstermiştir. Günlerden beri işgalci devlet tarafından bombalanan Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve katil İsrail’i protesto etmek için burada toplanmış bulunmaktayız.

Filistin halkına yönelik Siyonistlerin işlemekte olduğu insanlık dışı cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bir haftadır. İşgalci Siyonist çetenin Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 160’tan fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Şehit edilenler arasında küçük çocukların parçalanmış cesetleri katil İsrail’in sadece Filistin için değil, tüm insanlık için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Yapılan bu katliam karşısında ABD, Rusya ve diğer emperyalist devletlerin oyuncağı durumundaki BM ise göstermelik açıklamaların dışında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Oysa konu emperyalizme karşı onurlarıyla mücadele veren kardeşlerimiz olunca BM şemsiyesi altındaki emperyalist devletler hemencecik harekete geçmekte, kardeşlerimiz terörist ilan edilmekte ve en donanımlı teknolojik silahlarla katledilmektedir.

Gazze’ye karşı İsrail’in saldırılarının yanında 21 aydır devam eden Suriye İntifadasında ise kardeşlerimiz Katil Baas- esed diktası tarafından katledilmektedir. Suriye intifadasında Esat katilinin yönetimindeki askeri operasyonlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bini aştığı bildirilmekte. Şimdi Gazze saldırısında haklı olarak ayağa kalkan kardeşlerimiz neden Suriye intifadasında sessiz kalmaktalar? İsrail’e karşı direnen Hamas Suriyeli kardeşlerimizin yanında, Esat diktasının karşısındadır. Suriye için susup sadece Gazze için ses çıkaranlara şunu söylemek istiyoruz: Biz Gazze ile Humus, Kudüs ile Şam arasında fark göremiyoruz.

Şimdi emperyalizmin, siyonizmin ve despotizmin karşısında, mazlum kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Şimdi Ortadoğu’daki hayırlı gelişmelerin en önemli halkalarından biri olan Suriye direnişine omuz verme vaktidir.

Rabbim yar ve yardımcıları olsun, kendi yolunda cihad edenlere bizleri de yardımcı kılsın.” Dedi.