Akhisar Özgür-der temsilciliğinin düzenlediği Mısır'daki 529 idam kararını protesto gösterisi Yeni Camii önünde Cuma namazı sonrası gerçekleştirildi.


Hüsamettin Yılmaz tarafından yönetilen eylemde Akhisar Özgür-der adına Ahmet Düzgün konuştu.Konuşmasında Müslümanların zulme karşı çıkması gerektiğini hatırlatan Düzgün verilen idam kararlarını tanımadıklarını belirtti.
Basın açıklamasını Akhisar Özgür-der adına Emine düzgün okudu.

Eylemde “İki Celsede 529 İdam: Sisi’nin Zulmü, Dünyanın Utancı!” “Cuntanın İdam Kararları İslami Direnişi Yıldıramaz!” “İşte Mısır’da Darbe Hukuku: 529 İdam!” “İslami Hareket Engellenemez!” “529 İdamı Durdurun!” yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Eylem boyunca “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı “,“Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!'',''uyan Diren Özgürleş!'',''İslami Hareket Engellenemez!'' şeklinde sloganlar atıldı ve tekbirler getirildi.

Basın açıklamasının tam metni:

Mısırda seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşleri hedef alan ve 28 şubattaki “Demokrasiye Balans Ayarı Yapıldı” cümlelerine benzer şekilde batı tarafından büyük bir teveccüh ile karşılanan Mısırdaki Sisi cuntasının düzmece mahkemesi dün Müslümanlar ile ilgili kararını açıkladı. Buna göre Müslüman kardeşler Üyesi 529 kişi hakkında Mısır mahkemeleri ve kiralık hâkimleri tarafından ''Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı” düzmece gerekçeler ileri sürülerek idam cezası verildi. Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.

Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı başkaldırı olan Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından biri olan Mısır devrimi ve İslamcı kadrolarını Seçimle iktidardan uzaklaştıramayacaklarını anlayan İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist, milliyetçi koalisyon ve Askeri cunta tarafından askeri darbe ile yönetime el koydu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry “Mısır ordusu demokrasiyi inşaa ediyor” diyerek, ABD’nin darbeyi desteklediğini açıkça ortaya koymuştur.

ABD ve İsrail’in başını çektiği batılı emperyalistlerin ve onların Ortadoğu’daki kuklalarının desteğini alan darbeciler, İhvan’ı yasaklayıp bütün liderlerini ve binlerce üyesini cezaevlerine doldurarak direnişi kırmayı, İhvanı yok etmeyi hayal etmekteler. Oysa Mısırlı kardeşlerimiz ilk günden itibaren kararlı ve azimli biçimde direnmeye devam etmekte ve her fırsatta darbecilerin heveslerini kursaklarında bırakmaktalar. Neredeyse bir asra dayanan köklü İhvan geleneğinden habersiz olan darbeciler, tüm vahşi uygulamalarına rağmen, şahadetin ve direnişin temel bir düstur olarak öğretildiği bu mektebin mensuplarının teslim alınamadığını, direnişin bir türlü kırılmadığını gördükçe adeta deliye dönerek baskılarını arttırmaktalar. Binlerce şehide rağmen bitirilemeyen Rabia direnişi, idam kararlarına da aldırmadan çığ gibi büyümeye devam edecek darbecilerden bu zulmün hesabını muhakkak soracaktır.

Bizler Akhisarlı Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz. Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!