Akhisar’da ilk özel hasta olan ve geçtiğimiz yıl faaliyetleri durdurulan Özel Doğuş Hastanesi çalışanları haklarını alamadıklarını iddia ederek basın açıklaması düzenledi. 

Hastanenin girişinde düzenledikleri açıklamayı çalışanlar adına Dursun Ali Şat yaptı.

Şat açıklamasında; “Doğuş Hastanesi çalışanları haklarını aramaya devam ediyor. Basına ve kamuoyuna duyurulur. Yıllardır Özel Doğuş Hastanesi'nde çalışan yaklaşık 200 emekçi doktor, hemşire, personel, sekreter, teknisyenler olarak patronların kendi aralarında anlaşamamaları üzerine hastaneleri kapanmış işsiz kalmış maaşlarını ve haklarını alamamışlardır.

Geçen bir yıllık süreye rağmen hastaneyi batıran işlemez hale getiren ortaklar Dr.Mehmet Duman, Dr. Ali Polat, Dr.Özgür Kurtul, Dr.Bülent İpek hastane çalışır iken açtıkları davalarla ön sıralara geçerek icradan paralarını almaya hak kazanırken 200 çalışan hala emeklerinin karşılığı olan paralarını alamamışlardır. Emeğimiz ve işimizi elimizden alanlara sesleniyoruz. Biraz vicdanınız varsa çalışırken mağdur ettiğiniz bu insanların paralarını hastaneyi satarak ödersiniz lütfen birbirinize karşı olan kin ve nefret duygularını bir tarafa bırakın işçilerin haklarını hak sahiplerine teslim edin. Biz çalışanlar haklarımızı sonuna kadar hukuksal yollardan arayacağız durmayacağız yılmayacağız.” Dedi.