Lazer epilasyon istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi işlemidir. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın ağda, tüy dökücü krem gibi birçok kalıcı olmayan yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bu yöntemlerin kılların çıkış döngüsü ile beraber sık tekrarlanma gerekliliği bulunması, bazı kişilerde kıl batığı gibi problemlere sebep olması nedeniyle lazer epilasyon gibi kalıcı çözümler giderek artan sıklıkla tercih sebebi olmaktadır.

Özel Akhisar Hastanesi Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Sibel Duysak, “Lazer epilasyonda kıl köklerindeki kıla rengini veren hücreler lazer ışığını emer ve ışık enerjisi kıl köklerinde ısı enerjisine dönüşüp kalıcı tahribat oluşturur. Lazer epilasyon kıla seçici olarak tahribat yapmakta çevre dokuya zarar vermemektedir. Lazer epilasyonda kullanılan ışığın dalga boyuna göre çeşitli lazer sistemleri vardır.  Günümüzde lazer epilasyon amacı ile en sık kullanılan sistemler alexandrite ( 755 nm), diode ( 810 nm), NdYAG (1064 nm)’ dır.  Alexandrite dalga boyu beyaz tende ve koyu renk kıllarda en etkili lazer ışığıdır. Deri rengi koyulaştıkça ve kıllar inceldikçe diğer dalga boylarına geçmek gerekmektedir. Bu nedenle lazer epilasyonda tek bir enerji sistemi ile tam başarıya ulaşmak güçtür.  Seanslar yüz bölgesinde 1-1.5 ayda bir olmaktadır ve ortalama 10-12 seans sürmektedir. Vücut bölgesinde seans aralıkları 1.5-2 ayda bir olmakta ve ortalama 6-8 seans sürmektedir. Kıl döngüsü hormonlardan etkilenen bir süreç olması nedeni ile hormon bozukluğu olan kişilerde, esmer tenlilerde ve ince kıl yapısına sahip kişilerde lazer epilasyon seans sayıları uzamaktadır.” dedi.

Uzm. Dr. Sibel Duysak, “Lazer epilasyon işlemi sonrası işlem bölgesinde geçici kızarıklık kaşıntı olabilmektedir. Bu etki ortalama 2 saatte gerilemektedir nadiren 2 güne kadar süren olgular vardır. İşlemden 2 hafta önce ve sonra güneşlenilmemesini öneriyoruz, bu nedenle özellikle Sonbahar Kış dönemi lazer epilasyona başlamak için en ideal mevsimlerdir. Özel Akhisar Hastanesi Kozmetik Dermatoloji Ünitemizde Uzman hekim gözetiminde Amerika’da en iyi lazer epilasyon cihazı ödülüne sahip Alexandrite ve NdYAG olmak üzere iki ayrı lazer enerji sistemi içeren cihazımızla sizlere hizmet vermekteyiz. Ayrıntılı bilgilendirme ve değerlendirme amacı ile merkezimiz ile ücretsiz olarak irtibata geçebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Sibel Duysak ayrıca, Lazer’in çoğu zaman iyonize radyasyon gibi değerlendirilip sağlığa zarar vermesinden gereksiz yere korkulmaktadır. Oysa lazer ile İyonize Radyasyon arasında bir ilişki yoktur. Lazerin deriye uygulanması sırasında deri altındaki doku ve organlara herhangi bir etkide bulunduğuna dair bir bulgu da gözlenmemiştir. Çok güçlü epilasyon lazerleri ile dahi, etkili dozlarda bile ancak kıl kökü seviyesine dek ulaşılabileceğini söyledi.