Oy ve Ötesi Manisa İl Sorumlusuİlksen Uludağ ve Akhisar Sorumlusu Ayşen Uçar ile yaptığımız görüşmede Akhisar’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık.

Oy ve Ötesi Manisa İl Sorumlusuİlksen Uludağ ve Akhisar Sorumlusu Ayşen Uçar ile yaptığımız görüşmede Akhisar’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık.

30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ile yola çıkan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 ilde, 7 Haziran Genel Seçimlerinde ise 46 ilde seçim sürecini takip eden, toplam 106.000 gönüllünün desteğini alan Oy ve Ötesi, 1 Kasım Genel Seçimlerinde de oylarını gözetlemeye devam edecek.

Manisa İl Sorumlusu İlksen Uludağ ile yaptığımız görüşmede çalışmaların sadece Akhisar ve Manisa ile sınırlı olmadığını dile getirdi. İlksen Uludağ; “OY ve ÖTESİ olarak, tamamen gönüllü ve siyasi partilerden bağımsız, genç bireyler olarak yola koyulduk. Bir avuç insan olarak başlayan girişimimiz dört ayda şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini isteyen 30.000’in üzerinde gönüllüden oluşan bir gönüllü platformuna dönüştü ve farklı illerden gönüllülerimizin katılımıyla 50.000'e yaklaşarak artmaya devam ediyor” dedi. Uludağ;24 Nisan 2014 tarihinde platformun dernekleştiğini de sözlerine ekledi..

İki yıldan kısa bir süre içerisinde azimle ve başarıyla sonuçlandırdıkları dört seçim sonrasında Oy ve Ötesi artık hedefi büyütmeye hazırlanıyor. Oy ve Ötesi, 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Manisa dâhil olmak üzere, 43 ilde,toplam binlerce gönüllüyle Türkiye'deki sandıkların en az üçte birine dokunarak oy verme ve sayım süreçlerini gözlemlemeyi hedefliyor.

Bağımsız ve tarafsız bir duruşla ilerleyen Oy ve Ötesi, 1 Kasım’dayine adil ve şeffaf bir seçim için her şehirdeki sandık sayısına bağlı olarak 500 ila 30.000 arasındagözlemciye ulaşmanın kritik olduğunu belirtiyor.Kayıt sistemini tüm Türkiye’ye açan Oy ve Ötesi, "Oyunu seven saysın”çağrısı yapıyor! 

HAYDİAKHİSAR, SANDIK GÖNÜLLÜSÜ OLMAYA! 

Oy ve Ötesi gönüllüleri Akhisar için ihtiyaç duyulan yaklaşık 400 sandık gözlemcisi sayısını tamamlamak içinherkesikayıt olmaya çağırıyor. 1 Kasım seçimlerinin kesinleşmesinden itibarentoplantılar ve eğitimlerin yanı sıra onlineplatformlardaki paylaşımlarlabinlerce yeni gönüllüyüarasına katmayı hedefleyen Oy ve Ötesi Akhisar Sorumlusu Ayşen Uçar; “Haydi Akhisar, sandık gönüllüsü olmaya” dedi.

En kısa sürede Akhisar’da yapılacak eğitimin günü yeri ve saatinin kamuoyuna bildirileceği aktarıldı.

http://sandik.oyveotesi.org/