Bu yıl Akhisar’da 556.’sı düzenlenen Çağlak Festivalinde sergi açan Ahşap Hediyelik Eşya Yapım Kursunda 25 yaşındaki otizm hastası Tugay Kavçak yeteneklerini sergiliyor. 

Yaklaşık 1 buçuk sene önce annesinin isteği üzerine kursa kaydolan otizm hastası 25 yaşındaki Tugay Kavçak, kendisinin ve öğretmeni Murat Dalca’nın da gayretleriyle ahşap hediyelik eşya yapımı konusunda uzmanlaştı. 

Tugay’ı bir öğrenci gibi değil kardeşimiz gibi görüyoruz diye ifade eden Ahşap Hediyelik Eşya Yapım öğretmeni Murat Dalca; “Kursa ilk gediğinde biraz sıkıntıları oldu ama daha sonra bizim arkadaşlığımızı da kabul ederek, ayrıca ahşap üzerinde olan yeteneğini kendisi de fark ederek bu işi hiç sıkılmadan çok ustaya tabiri caizse taş çıkartabilecek çok yetenekli birisi. Kendisini en güzel şekilde ifade edebiliyor. Tugay eksikli değil, çok insanlardan fazlası var diye düşünüyorum. Öğrettiğimiz bir şeyi diğer öğrencilerimizden daha kısa sürede algılayabiliyor.” Dedi. 

Annesi Bedriye Kavçak; “Tugay’da göz teması yoktu. 4 yaşında özel bir kurumda eğitime başladık. İlkokula gidemez denildi, 7 yaşına kadar konuşma yoktu. 10 yaşında Manisa’da özel eğitimle 2 ayda okuma yazmayı öğrendi. Bugün ben bir anne olarak otizm rahatsızlığı olan çocuklar yapabiliyorlar. Biz bunu kanıtladık. Yani Tugay bunu kanıtladı, ben bir anne olarak onun yanındayım. Diğer annelere diyorum ki çocuklarının yanında dursunlar.” Dedi.