Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan kampanya kapsamında Özel Akhisar Hastanesi’nde Organ ve Doku Bağışı Bilgilendirme Standı kuruldu.

Organ bağışı ile ilgili açıklama yapan Özel Akhisar Hastanesi Müdürü Ertan Semerci, “ İnsan sağlıklıyken organ nakli kavramını aklına bile getirmek istemiyor ancak ihtiyaç duyduğunda önemini anlıyor. Bana göre bu Sosyal Sorumluluk değil, İnsani bir görevdir. Her yıl bugünlerde, organ naklinin önemine dikkat çekiliyor ancak ülkemizde organ nakilleri istenilen seviyeye ulaşmıyor. Organ bağışı bekleyen hastalar çaresiz, hasta yakınları elleri kolları bağlı bekliyor. Araştırmalara göre Türkiye’de 60 bine yakın böbrek hastası bulunuyor, bunun 22 bin kadarı organ nakli için bekleme listesinde. Tüm çabalara rağmen organ bağışı oranını artıramıyoruz. Kuruduğumuz standın amacı, organ bağışına dikkat çekmek ve daha fazla bağış yapılmasını sağlamaktır.” dedi.
           
Özel Akhisar Hastanesi içerisinde kurulan stand 3-9 Kasım tarihleri arasında hizmet verecek olup Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Semra Şen ve Fatma Altuntaş standda bağış yapmak isteyen kişilere bilgi verecek.