Akhisar Belediyespor Tekvando sporcuları Bosna-Hersek’te aldığı derecelerden sonra Kaymakam Kaan Peker’i makamında ziyaret etti. Kaymakam Kaan Peker, sporcuları ve antrenörlerini başarılarından dolayı tebrik ederek, bundan sonraki yarışmalarda başarılar diledi. 

Akhisar Belediyespor sadece futbolda değil şuan gençlerin rağbet gösterdiği Tekvando Spor’u dalında da dünyada adından söz ettirmeye başladı. 

Akhisar Belediyespor Tekvando antrenörü Hüseyin Yüksel, bundan 4 yıl önce sıfırdan eğitimlerine başladığı 3 minik sporcuyla katıldığı Bosna-Hersek’in Başkenti Saraybosna’da yapılan 8. Uluslararası Bosna Olimpik Open Tekvando Turnuvası’ndan birinciliklerle döndü.

İki kardeş 13 yaşındaki Nuray Olçay, 11 yaşındaki Nurgül Olçay ve 11 yaşındaki Perihan Akkuzu’nun başarılarının ardında ailelerin büyük katkısının olduğunu ifade eden Hüseyin Yüksel; “Sporcularımız 4 yıldır düzenli olarak tekvando eğitimini veriyoruz. Bu süre içinde birçok başarılara imza attılar. Şuana kadar daha temellerini atıyoruz diyebilirim. Bosna Hersek’te aldığımız başarının ardından onların ailelerinin olduğunu unutmamak lazım. Onların her zaman verdikleri destek sporcularımıza özgüven kazandırdı. Bence sadece Akhisar değil Türk sporu çok şeyler kazanmıştır. 

2015 AVRUPA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYORLAR

Şimdi ise bu 3 sporcumuzu 2015’te yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına hazırlıyoruz. Bu süre içinde sadece sporcularımız hazırlanmıyor, aileleri de onlara göre hareket ediyor. Beslenmelerine kadar onlara verdiğimiz programa göre yapıyorlar. Şüphesiz onların başarılarının ardında ailelerinin desteği bulunuyor” dedi.

Öte yandan Nuray Olçay, 28-30 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Belek’te G1 Grampix Uluslararası Turnuvaya katılacak. 

Nuray OLÇAY:
*Minik Bayanlar Şampiyonası 44 Kg Türkiye 1.si
*Uluslararası 4. Rumi Çocuk Oyunları 3.sü
* Bosna-Hersek Open Turnuvası 44 Kg 1.si

Nurgül OLÇAY:
*Minik Bayanlar Şampiyonası 36 Kg Türkiye 1.si
*Bosna-Hersek Open Turnuvası 36 Kg 1.si

Perihan AKKUZU:
*Minik Bayanlar Şampiyonası 30 Kg Türkiye 1.si
*Bosna-Hersek Open Turnuvası 1.si
*Bosna-Hersek Open Turnuvası En Teknik Sporcu Ödülü