Haber Merkezi - Akhisar Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu, ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damgasının yapılabilmesi için beyanname verilmesi gerektiğini hatırlatarak konu ile ilgili bir bülten yayınladı.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak “3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 9.Maddesine göre muayeneye tabi ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damgasının yapılabilmesi için beyanname verilme zorunluluğu bulunmaktadır.

Bu nedenle 28 Şubat 2013 tarihi mesai bitimine kadar işyerlerinde ölçü ve ölçü aletlerini bulunduranların bağlı bulundukları belediyelere veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne beyanda bulunmaları gerekmektedir.

Beyan süresini geçiren ölçü ve tartı aletleri sahipleri hakkında 3516 Sayılı Kanunun 15. Maddesine göre idari para cezası uygulanacaktır.

Çin malı, bandrolsüz, (M) ve (CE) sembolü olmayan ölçü ve tartı aletlerini satın almayınız. İki sene de bir kez olmak üzere ölçü ve tartı aletinizin kontrolünü, periyodik muayenesini, yaptırmak ve yasal hale getirmek için belediyemize müracaat ediniz. Ölçü ve tartı aletinizin damga yaptıracağınız tarihini, 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununa göre mağdur olmamanız için satıcınızdan veya belediyemizden öğreniniz” dedi.