Meclis toplantı salonundaki yapılan yeni düzenleme eşliğinde başlayan Aralık ayı meclis toplantısında 6 gündem maddesi ve 2 öneri vardı.

İlk gündem maddesinde 2017 yılı meclis toplantı günü ve tatil ayı belirlendi. Yapılan değerlendirmeler ve görüşmelerin ardından 2017 yılında her ayın ilk Çarşamba günü saat 15.00’de belediye meclis toplantılarını yapılmasına ve tatil yapılmamasına oy birliği ile karar verildi. Gündemin ikinci maddesinde ise taşınmaz mal satışları meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde Hürriyet Mahallesi 844 ada, 251 parselde bulunan 1800 metrekarelik payın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne tahsisi, Hürriyet Mahallesi 2296 ada, 4 parseldeki belediye hissesi olan 201,6 metrekarenin Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesinde Atatürk Mahallesi 424 ada, 56 parselde kayıtlı resmi kurum alanı olarak ayrılan yerden müftülük hizmet binası ve cami yapımı için 6 bin metrekarenin tahsisi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesinde 2017 yılı gelir tarifesinin 36.maddesinin 6.bendinin değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesinde ise imar evrakları yer aldı.

CHP grubunun verdiği önerge ile okullarda denetim yapan bir komisyon kurulmasını istedi ve komisyonun kurulması aşamalarını takip etmek adına önerge Sağlık ve Hukuk Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edildi. İkinci önergede ise CHP grubunun verdiği stadyum inşaatı gelişmeleri hakkında Başkan Salih Hızlı bilgiler aktardı.

İmar evraklarında yer alan komisyon görüşmeleri neticesinin netleşmesi için Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı 7 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 15.00’de tekrar toplanması için meclisi kapattı.