Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, Memur-Sen yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Memur-Sen Genel Merkezinin almış olduğu karar gereği 18 Marttan İtibaren İşyerlerine Serbest Kıyafetle Gideceklerini bir basın açıklaması ile duyurdu.

Rıza Bahar, Memur-Sen, konfederasyonuna bağlı, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Büro-Memur-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Bayındır-Memur-Sen, Enerji-Bir-Sen, Ulaştırma-Memur-Sen ve Kültür-Memur-Sen’ üye Olan tüm dava arkadaşlarımızla birlikte , milletin talebini yansıtan 12 Milyon 300 Bin İmzaya sahip çıkacak ve 18 Mart itibarıyla eğitim kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına serbest kıyafetle gideceğiz. Dedi.

12 Milyon 300 Bin İmzaya Sahip Çıkacak ve İşe Serbest Kıyafetle Gideceğiz

Bahar, Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatması günümüz Türkiyesi’ne yakışmamaktadır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kamuda başörtüsü yasağı dâhil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabı topuk boyuyla ilgilenen darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık ve kıyafet özgürlüğü talebiyle yürüttüğümüz, “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasında topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e teslim etmiş ve gereğinin yapılmasını istemiş bulunuyoruz.

Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan, 1982’den bu yana binlerce insanın mağduriyetine neden olan darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attığımız adımlarda kararlı olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. 30 Kasım’da Meclis önünde, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ülke genelinde yaptığımız basın açıklamalarını, 2 Ocak’ta bir günlük sivil itaatsizlikle ortaya koymuş, devamında ise bir ay süren ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız, Türkiye’de bir ilke vesile olmuş ve bir ayda 12 milyon 300 bin imza ile adeta rekor kırılmıştır.

Bahar, Kampanyamıza Kamu-Sen ve KESK kurumsal olarak olmasa bile binlerce üyeleri destek vermiş ve milletin talebinin yanında olduklarını göstermişlerdir. Kampanyamızı, açılan imza stantlarında günlerce nöbet tutarak yürüten, mahallesinde, işyerinde elinde imza formları ile destek toplayan, teklifimize katılarak imza atan milyonlara yürekten teşekkür ediyoruz.

Yıllarca hayatları zindan edilen ve geleceği karartılanlar için, kamusal alan yalanıyla ötekileştirilen ve örselenenler için de özgürlük talebini içeren 10 milyon imza kampanyasında millet gereğini yapmış, 10 milyon imzanın da üstüne çıkarak 12 milyon 300 bin imzayla iradesini ortaya koymuştur. Sıra, milletin taleplerini dikkate alması için hükümetin iradesini ortaya koymasındadır.

Memur-Sen, konfederasyonuna bağlı olan, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Büro-Memur-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Bayındır-Memur-Sen, Enerji-Bir-Sen, Ulaştırma-Memur-Sen ve Kültür-Memur-Sen’ üye Olan tüm dava arkadaşlarımızla birlikte , milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkacak ve 18 Mart itibarıyla eğitim kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlara serbest kıyafetle gideceğiz.

Rıza Bahar, Eğitim-Bir-Sen olarak çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyecek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz; kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır.

Basın açıklamasında, Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi adına Mehmet Dal, Büro-Memur-Sen İlçe Temsilcisi Nazlım Taşcı, Büro Memur-Sen S.G.K. İşyeri Temsilcisi Mustafa Akman, Büro Memur-Sen Adliye İşyeri Temsilcisi Mete Ulaş, Kültür-Memur-Sen İlçe Temsilcisi Said Memiş ve Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular.