Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Akhisar ilçe merkezinde başlattığı asfalt hamlesi vatandaşların yüzünü güldürürken, ilçeye bağlı Efendi Mahallesi’ndeki çalışmada ise, daha önce en ufak bir yağışta bile göle dönüşen ve yolu kullanan Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri için çile haline gelen yollar kabus olmaktan çıkacak. Mahalle sakinleri ve öğrenciler çalışmalar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken, yıllardır çözülmeyen sorunlarının bu çalışmayla son bulacağını ifade ettiler.
Akhisar ilçe merkezinde yoğun bir asfalt hamlesi başlatarak ilçe sakinlerinin yüzünü güldüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçeye bağlı Efendi Mahallesi’ndeki asfalt çalışmasıyla da özellikle öğrencileri mutlu etti. En ufak bir yağışta dahi göle dönüşen yollarda Zübeyde Hanım Ortaokulu’na giden öğrencilerin suların içinden geçerek okullarına gidebildiğini belirten Efendi Mahallesi Muhtarı Halil Ay, uzun zamandır gerek mahalle halkının, gerekse çocukların gidiş-gelişlerde adeta çile çektiğini söyledi. Yapılan çalışmaların kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Muhtar Ay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür etti.

17 kilometrenin 12 kilometresi tamamlandı

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Akhisarlı öğrencilerin okullarına rahatlıkla gidip gelebileceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Efendi Mahallesi, Akhisar’ın büyük mahallelerinden biri. Mahalleden geçen yollar bakımsızlık ve yıpranma gibi nedenlerle kötü durumdaydı. O mahallede yaşayan vatandaşlardan da sık sık şikayet alıyorduk. Asfalt programımızın başlamasıyla birlikte 17 kilometrelik asfalt ihtiyacı olan Efendi Mahallesi’nin 12 kilometresini tamamladık. Tabi ki mahalle halkı için önemli bir çalışma. Ancak özellikle öğrencilerimizin okullarına rahatlıkla gidip gelebilecek olması bizleri ayrıca mutlu eden bir konu oldu” diye konuştu.