Haber Merkezi - Uğur leylek 12 ocak Pazar günü İzmir fuar alanında Sanmarino ve K.I.F Türkiye köpek ırkları ve bilimleri federasyonun ortaklaşa yaptığı ırk sıtandarları yarışmasına Anton Vom Schlauer-Heidegraben erkek ve bu köpeğin kızı Akhisar’dan Asya isimli dişi köpeğiyle katıldı.

Bir başka batımdan olan ve yine Anton,un yine başka batımdan kızı ve Uğur Leylek,in kendi ürettiği ve İzmir Tireden yarışmaya katılan Ahmet Agat’ın besleyip büyüttüğü ve sahibi olduğu Akhisar’dan Elsa isimli yavru köpek ile orada buluşarak yarışmaya katıldılar. Yaş gurubuna göre sıralarsak Uğur Leylek’in ürettiği Akhisar’dan Elsa 6/9 ay yaş gurubunda katıldığı yarışmada Elsa kendi ırkında birinci oldu ve Baybie BIS yani yarışmaya katılan farklı ırkların kendi ırkında 1. Olan tüm 6 ila 9 ay arasındaki yavru köpeklerin katıldığı yarışmanın sonunda her kezsin pür dikkat seyrettiği iddialı bir yarışma bölümüydü ve bu bölümü Akhisar’dan Elsa tüm köpekleri geride bırakarak baybie BIS.1 derecesiyle 1. Oldu. Sonrasında Leylek kendi köpeği olan erkek köpeği Anton katıldığı şampiyon gurubunda CAC-TR alarak 1. Oldu sonrasındada yarışmaya katılan en iyi 2. Erkek kurzhaar seçildi. Sonrasında bu yarışmaya tabiri cayizsse damga vuran yine kendi ürettiği köpek olan Akhisar’dan ASYA önce katıldığı yarışmada sırasıyla yetişkin dişi kurzhaar 1.si en iyi dişi kurzhaar 1.si tüm katılan kurzhaarların 1.si ve yarışmaya katılan tüm av köpeklerinin 1. Si seçildi Avrupa standartlarındaki kısaltmarı ise şöyle CAC-TR/BEST SEX 1./BOB 1./BOG.1 oldu.Uğur Leylek yine katıldığı en iyi üretici bölümünde kendi ürettiği dört köpeğiyle katıldı ve bu bölümde ise 2. Oldu. Böylelikle Leylek 2014 yarışma sezonuna yine bonba gibi bir başlangıç yaparak bu işte ne kadar iddialı olduğun kanıtlamış oldu.

Uğur leylek yaptığı açıklamada “bu yarışma benim için çok gurur verici bir yarışmaydı aldığım dereceler büyük derecelerdi ve bunları kendi ürettiğim köpeklerle almak benim için çok önemliydi. Bu gösteriyor ki doğru yoldayım. İnşallah bir gün kendi ürettiğim bir yavruyla Avrupa’da bir yarışmaya katılarak dereceler yapacağım. Huzurunuzda başta Akhisar belediye yönetimine ve sizlere desteklerinizden dolayı çok çok çok teşekkürler. Hep birlikte daha nice başarılara” dedi.