Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yılında Akhisar Kültür ve Sanat Derneği’nin açtığı  mütevazi fakat çok anlamlı Atatürk  Resimleri sergisindeki  29 Ekim 1923 günü eski  Türkçe olarak  yayınlanan Vatan gazetesinin nüshası  sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi  gördü.


Akhisar Kültür ve Sanat Derneği başkanı emekli öğretmen Nevin Dağlı ve yönetim kurulu üyelerinin kısa zamanda hazırladıkları sergide Mustafa Kemal Atatürk’ün çok ender olarak yayınlanan resimleri ile  Köfteci Ramiz kardeşlerin  Atatürk arşivleri içinde bulunan  hiçbir yerde  olmadığı söylenen Atatürk tablosu ile 23 Ekim 1923 günkü yayınlanan Vatan  gazetesi nüshası hakkında dernek başkanı Nevin Dağlı, özellikle  genç kuşaklara saatlerce anlatırken heyecan içindeydi. 

Öğretmen evinin bahçesinde açtıkları  Atatürk resimleri sergisinin bir hafta açık kalacağını söyleyen dernek başkanı emekli  öğretmen  Nevin Dağlı, “ Atatürk, bayrak, Cumhuriyet  kelimeleri  beni çok heyecanlandırıyor. 1950 yılların başlarında başladığım öğretmenliğimde tüm öğrencilerime, önce Atatürk’ü,  al bayrağımızı ve cumhuriyetimizin kuruluşunu  anlattım. Ne zaman olursa olsun, hangi şartlarda olursam olayım, Atatürk’üm  için, Cumhuriyetimiz için, şehitlerimizin kanları gibi ay yıldızlı al bayrağımız için hayatımı  ermeye hazırım. Gençlerimizi mutlaka bu vatanın nasıl  kurtarıldığını, hangi şartlarda  saygınlık kazandığını, Cumhuriyetimizin  kuruluşunu,  Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaşlığa geçişimizi mutlaka anlatmalıyız. Atatürk  Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etti.” Dedi.