AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr.Selçuk Özdağ, resmi twitter adresi üzerinden sıradışı bir kültürel yarışma başlattı.

Sosyal medyayı en aktif kullanan siyasetçilerden biri olan AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, kültürel faaliyetleri ile de tanınan bir isim olunca twitter adresinden paylaştığı bazı tarihi fotoğrafların nereye ait olduğunu takipçilerine sordu.

İlk olarak “Yılın son saatlerinde biraz eskiye doğru gidip güzel Manisa'mızın 2. Abdülhamid dönemi fotoğraflarıyla tarihe yolculuk yapmaya ne dersiniz?” diye soran Özdağ, "Paylaşacağım fotoğraflar IRCICA'nın Dr. Halit Eren editörlüğünde yayınladığı Sultan 2.Abdülhamid Dönemi Fotoğraflarıyla Manisa kitabından alınmıştır.” açıklamasını yaptı.

Daha sonra paylaştığı fotoğraflar hakkında bilgi vğeren Özdağ, "1. Fotoğraf: Saruhan Bey'in torunu İshak Çelebi tarafından yaptırılan Ulu Cami (sol tarafta) ve sağda Muradiye ve Sultan Camileri., 2. Fotoğraf: Sultan Camii Külliyesinin parçası olarak 1539'da yapılan ve daha sonra akıl hastaları için hizmet veren Darüşşifa, 3. Fotoğraf: İdadi Mektebinin önünde 1902 senesinin Devlet ricali. Yani günümüz tabiriyle o zamanın Manisa bürokratları, 4. Fotoğraf: Manisa Belediye binası 1904" gibi açıklamalar yaptı.

Özdağ peş peşe resmi twitter hesabı üzerinden toplam 8 fotoğraf paylaştı ve dikkatleri üzerine çekti.

KİTAP VERECEK

Bu paylaşımlarının ardından isimsiz bazı fotoğraflar da yayınlayan Özdağ, fotoğrafların nereye ait olduğunu doğru ilk bilen takipçilerine 2'şer adet kitap hediye edeceği vaadinde bulundu.

İşte o tweetler:

“Paylaştığım eski fotoğraflardan 5 tane daha paylaşacağım ve neresi olduğunu ilk bilenlere 2'şer adet kitap hediye edeceğim. Hazırmıyız?” diye sordu.

Daha sonra bir fotoğraf daha paylaşan AK Partili Milletvekili, "Bu fotoğraf 1903 yılına ait. Neresi olduğu ile ilgili cevapları bekliyorum. İpucu: Burası Manisa'mızın bir ilçesi.” diye yazdı.

Özdağ bu twitinden sonra 3 fotoğraf daha paylaştı ve takipçilerine fotoğrafların neresi olduğunu sordu.

ÇAY İÇELİM

Özdağ daha sonra da takipçilerinden gelen öneri üzerine, kitap ödüllü sorularına ilk doğru cevap verenlerin hediyelerini Manisa'da çay içip sohbet ederek teslim edeceğini duyurdu.

Sıradışı kültürel yarışmaya ilginin oldukça yoğun olduğu, Türkiye'nin dört bir yanından cevaplar geldiği gözlendi. Milletvekili Özdağ'ın bu vesile ile bazı takipçilerini Ankara'ya davet ettiği de gözlendi.

Soruları doğru cevaplayan takipçilerin hediyeleri Manisa'da düzenlenecek çay ve sohbet programında verilecek ancak programın tarihi ve yeri ile ilgili henüz bir bilgi paylaşımı olmadı.