Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Üyelerini Şehit Necdi Şentürk merkez Parkı içinde El Emeği Pazarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız biçer, CHP kadın Kolları Başkanı Sevil Ender Büyükyazgan, yönetim kurulu üyeleri ve 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Üyelerini katıldı. 

"Yaşasın Kadın dayanışması" ve " Dünya Yerinden Oynar Kadınlar Birlik Olsa" sloganları altında basın açıklamasını 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Üyesi Elif Uslu okudu. 
Elif Uslu okuduğu basın açıklamasının tam metni;

BASINA VE KAMUOYUNA

Kadınların yaşamın tüm alanlarında yaşadığı ortak ezilmişliğini ve mücadelesini simgeleyen 8 Mart, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getiren kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektikleri, her turlu baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri, emekçi kadınlar amaçlarına ulaşmak için çaba verdikleri, çalışan kadınların günüdür. Bu gün, dişiliğini şefkat ve emen yüceltmiş, yoz ve hoyrat ellerin, dillerin altında yaşama direnmiş ve direnmekte olan kadınlarımızın günüdür. Bu gün dişi doğmuş olmanın meziyet sayıldığı küflü bilinçlerden ve onların yaptıklarından apayrı, onların düşlerinde bile görünmeyecek bir yaşam sevincini simgeler.

Bu gün bahardır, mutfağında evlatlarına yemek pişiren annelerimizin, tarlasında orak sallayan, fabrikada tütün saran kadınlarımızın dirençli günüdür. Bugün kadın emekçilerin aynı zamanda sömürüye, baskıya, zulme, haksızlığa, eşitsizliğe karşı tüm dünyada ve ülkemizde mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün, kadını aşağılayan emeğini sömüren ve onu erkeğin hizmetçisi gören her türlü çağdışı zihniyetlere, bu zihni besleyen sistemlere karşı çıkma, omuz omuza durma günüdür. Bugün özgür birey olma, geleceği koruma adına birlikte mücadele günüdür Çarkın hep böyle dönmemesi, kervanın hep böyle gitmemesi için adım atma günüdür. Emekçilerin olmadığı, içinde yer almadığı hiçbir Unutulmamalıdır ki kadın haklı mücadele kazanılama Kadını dışlayan, onu birlikte düşünme birlikte üretme, birlikte eşit ve insanca yaşama süreçlerinden kopartan her tür uygulama ve anlayışlara karşı, kendini insan tanımlayan herkes gelecek güzel günler için yan yana gelme, birlikte mücadele etmeleri kaçınılmaz zorunluluktur. 

Bugün el emeğiyle ev ekonomisine katkıda bulunan, ekonomik özgürlük mücadelesine omuz veren, aylardır soğuk, sıcak, rüzgar, yağmur, kar demeden gelen kadınların günüdür. Bugün iş ve ekmek mücadelesi veren, mücadelesi ver k gün Bugün birliktelikleri ile, dayanışmaları ile, sabırları ile, inançları ğe paylaşımları ile el ele veren ve hepimize örnek olan kadın et emeği pazarındaki kadınlarımızın günüdür.
                 YAŞASİN 8 MART YAŞASİN KADIN DAYANIŞMASI.
                            8 MART KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ