Canlı olarak Pazartesi günleri Manisa Medya TV'de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" referandum sürecine girilmesi sebebi ile Siyaseti gündemine aldı. Engin Akyüz; üç hafta arka arkaya üç partinin yetkililerini konuk edeceğini duyurdu. İlk hafta,  Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu ve Akhisar Ülkü Ocakları Eski Başkanı Mustafa Şafak Milliyetçi Hareket Partisini temsilen programa katıldı.

Referandum sürecinde MHP ile ilgili vatandaşın kafasında oluşan konuların konuşulduğu Engin Akyüz ile konuşuYORUM, izleyicilerin onlarca sorusunu da konuklara iletti.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin önceki mitinglerinde ve gurup toplantılarında Cumhurbaşkanlık sistemine karşı iken son dönemde, neden bu sisteme "Evet" dediklerini ve bu yeni sistemin Türkiye'nin kronik sorunları nasıl çözeceğini anlatan İlçe Başkanı Uğurlu; 17 Nisan sabahı referandumdan evet çıkması halinde nelerin değişeceğini de örneklerle ifade etti. Partili Cumhurbaşkanının Türkiye'de olmasının bir rejim değişikliği olmadığını, bir yönetim değişikliği olduğunu da söyledi.

15 Temmuz kalkışmasının Türkiye için bir milat olduğunu dolayısı ile bu anayasa değişikliğine evet denmesinin en büyük sebebin Türklüğün bekası olduğunu, MHP nin Akpartiyi kurtaran rolünde olduğu algısının son derece yanlış olduğunu, MHP'nin ülke menfaatinin olduğu her konuda Devletin yanında olduğunu anlatan Ülkü Ocakları Eski Başkanı Mustafa Şafak; referandum sürecinde MHP de kırılmalar olduğu algısının da kasıtlı olarak yayıldığını söyledi. Şafak; 17 Nisanda sonucun hayır çıkması halinde partisinin tavrının ne olduğunu da anlattı.

Güçler Ayrılığı İlkesini, 18 yaşındaki gençlerin Milletvekili seçilmesi hususunda MHP nin düşüncelerinin ne olduğunu, bu yeni sistemin "Diktatörlük yada Tek Adamlık" sistemi olduğu söyleminin gerçekle ilgisi olmadığını, meclisin işlevselliğini yitiriyor sözünün de doğru olmadığını, idam cezası ile ilgili Akpartinin meclise kanun teklifi getirmesi halinde kendilerinin destek olacaklarını anlatan Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileri, izleyiciden gelen "ayakkabı boyacılarına Lostra salonu istiyoruz" isteğinin takipçisi olacaklarını da söylediler. Moderatör Engin Akyüz'ün, Büyükşehir Belediyesinin Akhisar'a yapılması gereken yatırımların yapıp yapmadığını sorması üzerine Uğurlu ve Şafak; Büyükşehir Belediyesinin 2017 ve 2018 yılını Akhisar'a yatırım yılı olarak ilan ettiğini söylediler.

Keyifli geçen programın sonunda, 7 Mart'ta Cumhuriyet Halk Partisi ve 14 martta da Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerinin Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının  konuklarının olacağı izleyiciye duyuruldu.