Ramazan Bayramında, Arife ve bayramın birinci günü mezarlıklara yakınlarına dua etmek için giden vatandaşlara Akhisar Belediyesi tarafından ücretsiz canlı çiçek dağıtımı yapılacağı bildirildi.

 

Ramazan bayramında, arife ve bayramın birinci günü, tüm gün boyunca mezarlıklara yakınlarını ziyarete gidenlere, rahmet topraklarını çiçeklendirmek için 20 gönüllü çiçek dağıtımı yapacağı bildirildi.

 

Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği organizasyonda Akhisar’daki tüm mezarlıklarda toplam 40 bin adet Gazanya çiçeği dağıtılacağı bildirildi.

 

Mezarlıkları çiçek bahçelerine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi “Göreve geldiğimizden ilk günden itibaren şehrimizin alt yapı ve fen işleri çalışmalarında verdiğimiz önemin aynısını sanat, kültür, spor ve sosyal proje alanlarında da vermeye azami özen gösterdik. Çünkü şunu net biliyoruz ki belediyenin vermesi gereken temel hizmetler arasında vatandaşların kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak da en az diğerleri kadar önemli bir yere sahiptir. Vatandaşların sosyo – kültürel ihtiyaçlarının karşılanması, günümüz sosyal belediyecilik anlayışının olmazsa olmaz şartıdır. Bundan dolayı Ramazan ayı münasebetiyle mezarlıklara yakınlarını ziyarete gelen Akhisarlı’lara Gazanya isminde çiçeği mezarlık girişinde takdim ederek bunları dikmelerini sağlayacağız. Burada bu dikme işini belediye olarak bizler de üstlenebilirdik, ancak halkımızın bunları kendi emeği ile dikmesi ve zamanla bunlara bakması onları da daha da mutlu edecektir. Burada ikinci önemli nokta ise belediye içindeki ayrı birimlerin ortak akıl projesi adı altında aynı noktada iş yapma becerisini de geliştiyoruz. Öte yandan mezarlık ile şehrimizi bağlayan yol iyileştirme yapımı sona ermiş ve mezarlıkların iç bakımı da yapılmıştır” dedi.