Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar Şubesinin davetlisi olarak gelen Tarihçi yazar Sinan Meydan, “Türkiye’nin tek kurtuluşu Tam bağımsız ve aklını kullanacaksın, bilimin içinde olacaksın yani Çağdaşlaşmaktır.” dedi.

Tütün Otel Büyük Salonda Sinan Meydan’ın konferansı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. İki gün önce ağabeyini kaybeden ,Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar Şubesi başkanı Avukat Günhan Bakırlıoğlu açış konuşmasında Sinan Meydan’ın özgeçmişini ve eserlerini anlattı ve Sinan Meydan’ı kürsüye davet etti. Sinan Meydan 1,5 saat süren konferansına, Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önceki projelerinin hale geçerli olduğunu belirterek, “Atatürk’ün tek hedefi tam bağımsızlıktı. Türk ulusu ile verdiği istiklal savaşı ile bunu sağladı. Hemen akabinde Muasır Medeniyet için, aklınızı kullanacaksınız, bilim içinde olacaksınız ve kovalayacaksınız dedi. Yanı Çağdaşlaşacaksınız dedi.” Atatürk’ün öldüğü 1938 yılına kadar attıkları tek tek adımları, örneklerle anlatan Sinan Meyden, sanayiden, uçak fabrikalarına, eğitimden, tarım devrimine, toprak reformunu başlatmasından, doğuda yapılacak , spor komplekslerine, eğlence merkezlerine kadar hazırlanan projeleri belgelendirerek anlattı. Sinan Meydan, “ Atatürk’ün ölümü, 2. Dünya savaşının getirdiği yükümlülükler sonrası, 1947 yılında Amerikalı Trumbo ülkemize gelerek, atılan adımları ve semerelerini görünce, “Biz sizin yanınızdayız. Maddi olarak sizler bunlara para harcayacağınıza biz size veririz” deyince, yapılan yatırımlara, atılan adımlar köreltildi. Yavaş yavaş geriletildi.90’lı 2 binli yıllarda özelleştirme adı altında tüm varlıklarımız elimizden kaydı gitti. Tabi ki tam bağımsızlığım da elimizden kaydı gitti.” Geçtiğimiz aylarda Başbakan Erdoğan’nın demiryolları ile atılan adımlarda, Atatürk zamanında yapılan Demiryollarını adeta hiçe sayarak , 10 Yıl Marşını küçümsediğini belirten Sinan Meydan, “Yazdığım yazılarda, ve çıktığım televizyon programlarında tek tek metre metre anlattım. Cumhuriyet’in ilk 15 yılında, o günkü sosyal ve ekonomik şartlarda insan gücü ile 3776 kilometre demir yolu yapıldığını ispat ettim.” Sinan Meydan, Atatürk zamanında Sağlık Devrimi için atılan adımları, Halk Evlerini, Köy Enstitüleri ni anlatırken, “ Ağalık düzeni devam ediyorsa istenen demokrasiye ulaşamayız. Şimdi olduğu gibi demokrasi oyunu oynanıyor. Halkın seçtiği kişiler değil liderlerin belirlediği kişilere görevler veriliyor. Bu anlattıklarımın gençlere ne yazık ki yıllardır anlatılmıyor. Atatürk’ün özel hayatı, içki içmesinin yanında,hakaretlere maruz kalıyor ve küçük düşürülmeye çalışılıyor. Lütfen gençlere ve çocuklara Atatürk’ümüzü, istiklal savaşımızı, yaptığı devrimleri, hazırladıkları ve hayata geçirdiği projeleri anlatınız. Birçok kitap var bunları anlatan. Mutlaka okumaları sağlayınız. Tek kurtuluşumuz Tam Bağımsızlık ve Çağdaşlıktır” dedi.

Sinan Meydan’a ADD Şube Başkanı Günhan Bakırlıoğlu, özel hazırlanmış ve dokunmuş halıdan bir Atatürk Portresi armağan ederek konferans sona erdi.