Akhisarpress.com - Akhisar İlçe Müftülüğünce Ulu Camii Kuran Kursu Toplantı Salonunda organize edilen Din Görevlileri ile aylık toplantııda Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ilçe Temsilcisi Rıza Bahar; 10 yıldan beri İlçe Müftülüğünde Çalışan ve Demirciye tayini Çıkan Diyanet-Sen Üyesi İrfan Cengiz'e Teşekkür Plaketi Verdi.

Akhisar İlçe Müftülüğünce Ulu Camii Kuran Kursu Toplantı Salonunda organize edilen, programda İlçe Müftülüüsü Ramazan Orhanlı'nın açılış konuşmasını yaptığı 'Din Görevlileri ile aylık toplantıda İlçe Müftülüğünün önümüzdeki günlerde yapılacak olan proğram ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ilçe Temsilcisi Rıza Bahar'ın misafir olarak katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Bahar, Ülkemizin en ücra yerinden Balkan’lara, Balkanlardan - Kafkas’lara, Kafkaslardan - Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerinde yaşayan vatandaşlarımıza kaliteli ve doğru din hizmeti veren siz çok kıymetli uç beylerini selamların en güzeli ile selamlıyorum.dedi.

Çok değerli arkadaşlarım,Diyanet-Sen, kurulduğu günden bu güne çalışanlar adına bir çok kazanıma imza atmış,sizlerin de verdiği destek ile ilçemizde 240, Manisada 1500, Ülke genelinde ise 65 Bin üyesi ile 9 Yıldan beri Genel Yetkili Sendika olmuştur..

Şu iyi bilinmelidir ki, Din görevlisinin özgür olmadığı bir ülkede dindarların özgür olamayacağı, din görevlisinin mağduriyetlerinin bitmediği bir ülkede milletin mağduriyetinin sona ermeyeceği idrakiyle hareket etmekteyiz.

Hakkın, hukukun, emeğin, alın terinin kutsallığını öğretmekle mükellef olan din görevlilerinin yer almadığı sendikal sahanın nakıs olacağını anlatarak yola çıktık. Çok şükür, kazandıklarımızın çokluğuna ve üye sayımızın büyüklüğüne bakıp yoldan çıkmadık, mefkuremizi kaybetmedik. Ne kadar çok şey yaptığımızı değil ne kadar çok şey yapmamız gerektiğini esas aldık” dedi.

Çünkü biz sendikacılığı sadece cüzdanları dolgunlaştırmak gibi materyalist bir zemine esir etmedik, etmeyiz, etmeyeceğiz. Bizim sendikacılığımız, cüzdanı büyütürken vicdanı körelten maddeci yaklaşımları reddeder. Bizim sendikamız, komşusu açken tok yatmayı zül kabul eden kadim değerin rehberliğinde hareket eder. Biz, bu anlayışımızla ücretlerle sınırlı cüzdan sendikacılığının da insanlık için ses veren vicdan sendikacılığının da zirvesine yerleştik. Zirvedeyiz ama kimseyi küçük görmeyiz. Zirvedeyiz ama kimseyi öteki ilan etmeyiz. Biz, kendimizi merkeze alıp diğerlerini tefrik etmek için değil, herkese Hakk'ı tebliğ etmek için, çalışanların haklarını tahkim etmek için sendikacılık yapıyoruz.”

BİRİLERİ İMAMLARIN SENDİKAYA İHTİYACI OLMADIĞINI SÖYLEYEBİLİR

Birileri çıkıp imamların sendikaya ihtiyacı olmadığını ifade edebilir. Şu asla unutulmamalıdır. Daima örgütlü küçük guruplar , Örgütsüz büyük gurupları yönetir. Biz biliyoruz ki demokratik toplumların gelişmesi ve büyümesi örgütlenmeden geçer. Toplumların ve kitlelerin örgütlü yapılarla hareket etmesinden geçer.

Memur-Sen olarak bütün çalışmalarımızda demokrasinin bu ülkede rayına oturması gerektiğini düşünerek adım atıyor ve hep birlikte, demokrasinin rayına oturması için çaba sarfediyoruz.

Eğer gerçek demokrasiyi rayına oturtamaz isek her zaman birileri, hep bir takım hevesler peşinde koşacak. Bu milleti sekteye uğratmak, bu milletin iradesini yok sayma gayreti içerisinde olacaklardır.

DARBE ANAYASASINDAN KURTULMALIYIZ

Unutulmamalıdır ki, 28 Şubat zihniyetinin İslam'a ve Müslümanlara karşı olan tutumlarını en bariz ve sert şekilde hisseden kitle şüphesiz ki siz din görevlileri olmuş idi. Toplumla buluşmanızı, insanlarla hemhal olmanızı engelleyen karar ve kurallarla önünüze set çekmeye çalıştılar. Bu seti aştığınızda, tehdit ettiler, tefrik ettiler. Kuran öğrenmede asgari yaşı 15'e yükselttiler. Yaz kuran kurslarını engellemeye çalıştılar, kısmen de geçici başarı elde ettiler.

Çünkü, karşılarında dayatmalarını haykıracak örgütlü bir gücün olmamasının rahatlığıyla hareket ettiler. Örgütlendiğimiz 1998 yılından bu yana, suyu tersine akıtıyoruz. Artık,Yaz kuran kurslarına daha fazla sayıda öğrenci alınmasına başlanmış,Teşkilat Yasası çıkartılmış,

Kur'an öğretimine başlangıç için getirilen 15 yaş sınırlaması Diyanet-Sen'in ve Memur-Sen'in kararlılığıyla tarih olmuş, Kuran kursu öğreticisi istihdam edilmeye başlanmış, Bu öğreticilerimizin önce sözleşmeli olarak sonra kadrolu olarak istihdamını sağlamış,.Kuran kursu öğreticileri ve yaz kuran kurslarında görev alan din görevlilerinin Ek ders ücreti almalarını sağlamış,Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı, katsayı zulmü ortadan kalkmış, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması sona ermiş,Milli Güvenlik Dersi marifetiyle eğitimin izlenmesi ve fişlenmesine son verdirerek,

Milletin ayaklarına bağlanan prangalar ısrarımız ve katkımızla bir bir çözülmüştür.

Son olarak ta daha fazla Demokrasi adına, Memur-Sen olarak ‘ on milyon imza toplayalım, otuz yıllık yasaktan kurtulalım" dedik. "Başörtüsü takanların değil başörtüsüne kafayı takanların sorunlu olduğu gerçeğini haykıralım dedik. Biz on milyon imza istedik milletimiz 12 milyon üçyüz bin imza verdi.

Biz, Memur-Sen olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık, Bu tür yasakların bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöp sepetine gömme işi ise Hükümetindir. Dedi..

Bahar, Değerli Dava arkadaşlarım, Diyanet-Sen olarak, Memur-Sen olarak biz Akhisar’ın, Biz Manisa’nın, Biz Türkiye’nin, Biz Dünya insanlığının Hizmetine talibiz dedi…

Rıza Bahar, İlçe Müftülüğünde Çalışan İrfan Cengiz'e Akhisar Diyanet-Sen adına plaket takdim etti.
Din görevlileri başkanı Aziz Turanlı, Üyesi olan İrfan Cengiz’e din görevlileri vakfı adına plaket takdim etti.

Akhisar Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Sebahattin Umutlu, Geçtiğimiz haftalarda Antalya’da yapılan Diyanet-Sen İlçe Temsilcileri toplantısı hakkında bilgi verdi. Ayrıca Sebahattin Umutlu,’un İlçe Müftülüğünde Çalışan İrfan Cengiz'i Sendika üyeleri ile birlikte Demirci İlçe Müftülüğüne Uğurladı.

Umutlu, Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdan ayrılmaktan dolayı mahzunuz"dedi.Toplantı sona erdi.