Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ilçe Temsilcisi Rıza Bahar; Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Polis Teşkilatının 168.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan’ı makamında ziyaret etti.

Bahar, Bizler Yıllardan beri süre gelen İdeolojik sendikacılık anlayışını tarihe gömmeye çalışıyoruz, "haklarımızı, alanlara indiğimizde taş atarak huzur ve güven ortamını bozarak değil, demokratik ve eğitimciye, sağlıkçıya, tarımcıya, belediyeciye, imama kısacası devlet memuruna yakışır bir şekilde, masada uzlaşma yolu ile arıyoruz. Bizler bir yandan çalışanların sosyal, özlük haklarının kazanılması için uğraşırken bir yandan da demokrasinin bu ülkede rayına oturması için çaba sarf ediyoruz. dedi

Bu gayret ve çalışmalarımızın neticesinde de, Memur-Sen olarak bizler, 700 bin kamu çalışanının teveccühünü kazanıp On bir Hizmet kolunun Onunda Genel yetkili olan sendikayız.

Bahar, Bildiğimiz kadarıyla, Polislerimizin mesai saati mefhumu yok, bu yüzden memurlar içerisinde en mağdur kesim olarak Polislerimiz yer almaktadır. Polislerimizin, Hakkını aramak, sesini duyurmak, hak ettiği ücreti almak için sendika kurma yolundaki çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz.dedi.

Ayrıca Bahar, Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı olan Sendikalar olarak bizler İlçemizin, İlimizin, Ülkemizin ve tüm çalışanlar ile vatandaşlarımızın yararına olacak her türlü projeye ve her türlü hizmete gönüllü olarak katkı sağlamaya ve destek olmaya hazırız diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, sivil toplum kuruluşlarının çok önemli bir yere sahip olduğunu, sivil bilincin gelişmesi için bu tür yapılanmalara ihtiyaç duyulduğunu, bir ülkenin gelişmişliğinin ölçüsünün var olan sivil toplum kurulusu sayılarından anlaşılabileceğini ifade etti.

Göreve başladığı andan itibaren ilçede çok büyük bir aşk ve heyecan gördüğünü, vatandaşların çok duyarlı olduğunu, onların bu duyarlılığının kendi çalışma şevkini daha da büyütüp beslediğini dile getirdi.

Turhan, Akhisar gelişmiş bir şehir; bu yüzden dinamik bir hayat var, biz bu dinamizm içerisinde güvenli, huzurlu bir şehir amacı ile 24 saat görev yapacağız. Temel ilkemiz; 24 saat huzur duyan, caddeleri, sokakları, parklarıyla en izbe yerlerde bile vatandaşımızın özgürce hareket edebileceği bir şehir ortaya çıkarmak. Bunu yapmak ve vatandaşımızda bu güvenin eserlerini görmek çalışmamızın semeresi olacaktır. Mağdur bir vatandaşın yüzünde belirecek küçük bir mutluluk ve mutluluğun kaynağı olmak bizim için yeryüzünün en büyük hazinesidir” seklinde konuştu.

Ziyarette, Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Sabahattin Umutlu, Diyanet-Sen yönetim kurulu üyesi Osman Demirel, Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Ümit Eraslan, Toç-Bir-Sen Orman İlçe Temsilcisi Ender Birgül, Toç-Bir-Sen Tarım İlçe Temsilcisi Ahmet Kılınç, Büro-Memur-Sen Adliye İşyeri Temsilcisi Mete Ulaş, Birlik Haber-Sen İlçe Temsilcisi Hamit Şahin, Birlik Haber-Sen İşyeri Temsilcisi Emrah Öcal hazır bulundu.