Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisar Memur-Sen İlçe temsilcisi Rıza Bahar, yaptığı basın açıklamasında 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlamayacaklarını söyledi.

Bahar, ek ödeme mağduriyetinin devam ettiği, öğretmenlik mesleğinin ibrasızlaştırıldığı bir ortamda öğretmenler günü değil, gün görmek istediklerini belirtti.

Akhisar Memur-Sen temsilcisi Rıza Bahar sözlerinde; “Hepinizin bildiği gibi, 2012 Yılı Toplu Sözleşme süreci sonrası Haziran ayında Kızılcahamam’da yaptığımız 23. Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, “Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır kararımızı açıklamıştık.

Aldığımız bu kararımızdan bugüne kadar geçen zaman zarfında öğretmen mağduriyetinin giderilmesine yönelik hiç bir somut gelişme olmadı. Kararımız hala geçerlidir. Karar almamıza neden olan sebepler henüz ortadan kaldırılmadığı için Eğitim-Bir-Sen teşkilatı olarak aldığımız karar gereği 24 Kasım’a özel kutlama anlamı taşıyacak (yemekli toplantı, öğretmenler buluşması, sportif turnuvalar vb) herhangi bir faaliyet icra edilmeyecektir. 24 Kasım’da tartışmaların, rutin hamasetin dışına çıkmasına öncülük emek için, Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin çözülmesi için, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacağımızı tüm Eğitim camiası ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz”.dedi.