Akhisarda Anadolu Gençlik temsilciliği tarafından düzenlenen Mekkenin Fethi programı, Belediye sinema salonunda kutlandı.

Sunuculuğunu Muhittin Böyük ve Burak Gözcü’nün yaptığı program  Akhisar Hilaliye Kuran Kursu eğitmeni Serdar Öz’ün okuduğu Kuran Tilaveti ile başladı. Hilaliye Kuran kursu ana sınıfı Öğrencisi Şahinur Esma’nın okuduğu “Anne ve Babalara tavsiye” adlı  şiirden sonra slayt gösterimi sunuldu. Günün anlam ve önemine değinen Akhisar Anadolu Gençlik Derneği temsilcisi Metin Toktaş ise konuşmasında “Muhterem Misafirlerimiz, Mekke’nin Fethi programımıza hoş geldiniz.

Anadolu Gençlik Derneği öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur.  Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması için gayret ediyoruz. Biz; özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız.  Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği toplumsal çürümenin sebebi olarak görüyoruz.  Ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi toplumsal çürümenin sebebi olarak görüyoruz. Haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz.

 Muhterem Misafirlerimiz,
Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde ve 600 kadar noktada şu anda, eş zamanlı olarak icra edilmektedir. Bu program aynı zamanda emperyalist küresel kuşatmanın kokuşmuş değerlerine bir cevaptır. Yılbaşı Eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizlere bir cevaptır. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu, bu kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimiz okul öncesinden üniversiteye, okul hayatından çalışan gençliğe tüm gençliğimizin ve yeni nesillerin yanında olmanın gayretindedir. İlkadım Kamplarımız, Kantin Buluşmalarımız, Sabah Namazı Buluşmalarımız, Kış Etkinlerimiz ve Yaz Etkinlerimiz, Çadır Kamplarımız, Haftalık Sohbet ve Seminer Çalışmalarımız, Asr-ı Saadet Derslerimiz ülke genelinde yapılan rutin programlarımızdır.
Geleneksel hale getirdiğimiz Siyer-i Nebi Yarışmamıza bu yıl, 400 bin gencimiz başvurdu. Efendimiz(asv.)’in hayatını anlatan kitaplarımız en az iki milyon insanla buluştu. Elden ele aktarılmaya da devam edecek.  Anneler, babalar, kardeşler bu kitapları okuyacak. Okunma sayısı on milyonları aşacak inşallah.

Lise ve ortaokul gençliğine yönelik hem okuma gruplarımız hem de film okumalarımız devam ediyor.
Anadolu Gençlik Dergimiz, Genç İstikbal Dergimiz, Hanzala Dergimiz fikriyatımızın her seviyedeki okuyucuya aktarılmasında etkin yayın organlarımızdır. AGD TV’miz internet üzerinden yayınlarına devam ediyor. Mekke’nin Fethi, Sarıkamış Şehitlerini Anma, Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu, Çanakkale Zaferi, Diyarbakır’ın Fethi, İstanbul’un Fethi, Kudüs Gecesi programlarımız bu coğrafyanın insanının hafızasını diri tutmaya yöneliktir.

 Biz Kudüs’ü Mekke’den, Diyarbakır’ı Kudüs’ten, ya da  İstanbul’dan ayrı görmüyoruz.
Şehitler Gecemiz, Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Programlarımız, Asr-ı Saadet Gecelerimiz, Helal Kazanç Konferanslarımız, öğrencilerimiz için ev ve yurt gibi barınma ihtiyacına dönük çalışmalarımız devam ediyor.

Uluslararası Öğrenci ve Gençlik Toplantılarımızla İslam Birliği düşüncesinin genç nesillerle buluşması için gayret ediyoruz. 

Bereketin ve helal lokmanın kapısı olan Ahilik ile ilgili birçok şubede konferanslarımız oldu. Aynı şekilde Helal Kazanç Seminerlerimizi birçok il merkezinde gerçekleştirdik.
Muhterem Misafirlerimiz,

Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir.
Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz.Gecemiz hayırlara vesile olsun” dedi

Akhisar Anadolu Gençlik Derneği temsilcisi Metin Toktaş’ın konuşmasından sonra  Akhisar Anadolu Gençlik Derneği  gençlerinin oluşturduğu Ezgi sunumu ile devam etti. Gecede  Ankara’dan gelen Diyanet İşleri Başkanlığı  Din Hizmetleri Uzmanı Fatih Yıldız’ın “MEKKENİN FETHİ” konulu sunumundan sonra; Fatih Yıldız,  Muhittin Böyük ve Şahinur Esma Akkuş’a plaketlerin  Kırkağaç Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi Başkanı Abdullah Yılmaz, Akhisar Bayburtlular Dernek Başkanı Aydan Akkuş ve Ahmet Aydın plaketlerini verdi. Gecede Anadolu Gençliğin Türkiye’deki temsilcilikleri ve Avrupadaki şubeleriyle  aynı anda  yapılan Siyer-i Nebi Bilgi yarışmasında Akhisar bazında dereceye giren Liselerarası  3. Olan Hatice Nur Demirtaş, 2. Olan Mustafa Çevikalp ve 1. MehmetDemir’e hadiyelerini  Fatih Yıldız,  Yunus Şener ve Eğitim-Birsen Akhisar Şube başkanı Süleyman Erdem verdi. Yine bu yarışmalarda Akhisar bazında orta okullar arasında 3. Olan Furkan Ali Akgüneş, 2. Olan Rabia Coşkun ve 1. Olan Abdullah Sefa Yıldız’a  ödüllerini Nazif Ak, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı hatibi  Metin Meral ve Ahmet Duman verdi. Gecenin sonunda yapılan çekiliş ile. çeşitli hediyeler veridi Çıkışta davetlilere Aşure ikramı yapıldı. Proğrama Kırkağaç Anadolu  Gençlik Derneği temsilci  Abdullah Yılmaz, Akhisar Ak Parti İlçe teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı  Ferhat Karaoğlu, Saadet Partisi Akhisar lçe Başkanı Fikret Aysu, Akhisar Bayburtlular Derneği Başkanı Aydan Akkuş,  Eğitim Birsen Akhisar İlçe şube Başkanı Süleyman Erdem, Manisa Manader başkanı Şaban Mert YÜREK ve akhisarlılar katıldı.
E.Ç