Akhisar Belediyesi’nin olağan Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.
 1 buçuk saat süren toplantıda 1. madde 2013 mali yılı Bütçe Kesin Hesapları oy birliği ile kabul edilirken, 2. madde olan Ege Belediye Birliğine doğal üye Salih Hızlı, asil üye Lütfü Akdağ ve yedek üye Mehmet Taşer seçildi. 3. madde, 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonuna üye seçiminde doğal üye Salih Hızlı, ve Cem Doğan seçildi.

“Başkan Yardımcı Maaşları Tekrar Gündeme Geldi”

4. Maddesinde Nisan ayı meclis toplantısı CHP grubunun verdiği öneri ile Belediye Başkan Yardımcıları maaşının, Belediye Başkanı maaşının 1/3 olması ve teklifin de oy çokluğu ile geçmesi sonucu Belediye Başkanı Salih Hızlı, maddeyi tekrar Mayıs ayı meclis toplantısına taşıdı. Tüm çevre belediyeleri alternatif olarak alındığın başkan yardımcıları maaşının 2/3 olması gerektiğini savunan Başkan Salih Hızlı hatta bazı işçilerin 1/3 olması sonucunda Başkan Yardımcılarından daha fazla ücret aldığını ifade etti. CHP ve MHP grubu bir önceki karardan geri dönüş yapmayacaklarını bildirmeleri üzerine geçen meclis alınan 1/3 kararı oy çokluğu yine değişmedi.

“Sadece meclis üyeleri ve daire müdürlerinin masrafları karşılanacak”

5. maddesinde ise Bosna-Hersek inceleme gezisi meclise sunuldu ve CHP grubunun sadece belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması harici kişilerin kendi cebinden karşılaması sonucu gelebilmesi gerektiğini savundu ve karar oy birliği ile kabul edildi.

6. maddesinde 4081 sayılı Çiftçi Malları Murakabe Heyeti ve Çiftçi Malları Koruma Meclis tarihi meclis tarihi ile birlikte oy birliği ile kabul edildi.

7. maddesinde Zabıta Memurlarının matbu mesai ücretlerinin Büyükşehir Yasası kapsamında değişmesi meclis sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 

8. maddede ise Tarihi Kentler Birliğine üye seçimi yapıldı ve doğal üye Salih Hızlı ile asil üye Fatma Kocabıyıkoğlu ve yedek üye Aydın Coşkun oy birliği ile seçildi.

9. maddesinde ise belediyeye ait mülkiyetindeki gayrimenkullerin 6 yıllığına kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesindeki imar evrakları ise oy birliği ile kabul edildi.