MASKi Genel Kurulu tarafından AK Partili 5 üyenin red kararı vermesine rağmen MHP + AK Parti ve Bağımsızların oylarıyla Yüzde 10 su zammı hayata geçmiş oldu.

SEÇİMLER BİTTİ ZAM GELDİ

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden önce MASKİ Genel Kurulunun Mayıs ayında yapılan 1. toplantısında AK Parti Meclis Üyelerinin teklifi doğrultusunda Manisa genelinde suya %60 indirim yapılması teklifi AK Parti Meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmişti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kamu zarara uğratılacağından dolayı MASKİ'nin 2015'in Aralık ayında yapılacak olan 2. genel kurulda görüşülmesi için teklifi iade etmişti. Komisyonlarda 4 AK Partili, 3 MHP'li meclis üyeleri tarafından görüşülen teklif, AK Partili meclis üyelerinin suyun 1.30 Kuruş olması yönünde Israr etmesine rağmen genel kurulda yapılan oylamada AK Partili 5 meclis üyesinin red vermesine rağmen MHP, Ak Parti ve bazı bağımsız meclis üyelerinin de evet demesiyle seçimlerden önce yapılan suda indirim kaldırılmış oldu. 


Oylamada CHP grubu ilk genel kurulda olduğu gibi 2. genel kurulda da çekimser kaldı. 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan Yüzde 60'lık su indirimini genel kurula getirmiş ve o tarihlerde Zülfika Gürcan her ne pahasına olursa olsun bu Yüzde 60'lık indirim uygulanacak demişti. Geçtiğimiz gün ise MASKi Genel Kurulu'nda Yüzde 60'lık su indirimini unutan Gürcan yapılan su zammında büyük rol oynadı.