Vali Yaşar Karadeniz Muharrem Ayı Nedeniyle Alevi Kültür Dernekleri Akhisar Şubesi Cemevi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Program öncesi kısa bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Akhisar Şubesi Cemevi Başkanı Dursun Ali Şat iftar programına katılan Vali Karadeniz ve tüm misafirlere teşekkür etti.

Programda Kerbela Hadisesini anlatan Hasan Doğan Dede’nin yaptığı dua sonrası Muharrem Ayı oruçları açıldı.

Bu hafta Cuma Namazında okunan,  Hz Hüseyin ve beraberindeki müminlerin şehit edilişi ve Kerbela hadisesini konu alan hutbe metnini hatırlatan Vali Yaşar Karadeniz “Kerbela’da olan acı hepimizin acısı, orada yaşananlar hepimiz için acı verici ve hepimiz için ders çıkarılması gereken olaylar. Az önce dedemizin duasında söylediği gibi biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz, sırt sırta verdiğimiz sürece de yeni kerbelaların olmasının önüne geçeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi ve tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

Programa Vali Yaşar Karadeniz, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İlçe Emniyet Müdürü Sayım  Başaran, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Akar,  Akhisar Cemevi dedesi Hasan Doğan Dede, Cem Evi Başkanı Dursun Ali Şat, Muhtarlar odası Başkanı İhsan Gümüş,  Hacı İshak Mahallesi Muhtarı İbrahim Ekinci ve Can’lar katıldı.