Kaymakamlık Makamında daire amirleri ile tanışarak bir süre sohbet ettikten sonra, Kaymakam Kaan Peker tarafından kendisine Akhisar ile ilgili brifing sunumu yapıldı. Ardından Hükümet Konağı’nda bulunan Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Nüfus Müdürlüğü birimlerini ziyaret eden Vali Güvençer, içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkür etti.  

Hükümet Konağı’ndan ayrıldıktan sonra Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Güvençer’i Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları ve birim amirleri karşıladı. Burada da Belediye Başkanı ve Yardımcıları ile tanışarak bir süre sohbet ettikten sonra Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas O.S.B Müteşebbis Heyet Toplantısı’na katıldı.

Toplantının ardından Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Vali Güvençer, Oda Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Başkan Yılmaz’dan oda faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Güvençer, ardından Thyteria ve Hastane Höyüğü’ne geçerek Prof. Dr. Engin Akdeniz’den Thyteria ve kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunduktan sonra burada Müteşebbis Heyet Toplantısına katılan Vali Güvençer, Akhisar Ticaret Borsası, Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinden sonra Akhisar’dan ayrıldı.