Geçtiğimiz hafta yapılan olağan genel kurulda yeni yönetimini belirleyen Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamlarında ziyaret etti.
 
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a yapmış olduğu ziyaretinde 35 yıldır bu görevi yürüttüğünü belirten Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, “Geçen hafta bugün Manisa Gazeteciler Cemiyetinin olağan kongresini yaptık. Bugüne kadarki birlik ve beraberliğimizi bu kongrede de koruyarak tek liste şeklinde iki genç arkadaşımızı da listeye alarak seçildik. 85 kişi seçime katıldı. Büyükşehir olunca 5 kişilik yönetim kurulu üye sayımızı tüzük değişikliği yaparak 7 kişiye çıkardık. İlçeleri de dahil ettik. Üye sayımıza ilçelerden 22 kişi katıldı. Toplam 103 üyemiz var. Derneğimiz 1957 yılında kuruldu. İlk burada Işık Gazetesi ve Hürriyet Misak-ı Gazeteleri vardı. Bu iki gazete 1972 yılında ekonomik krizden dolayı birleştiler. 1992’den sonra Manisa medyasında Haşim Ağar önce Haber sonra da Hayat Gazetesini, arkadan diğer arkadaşlar diğer gazeteleri çıkardılar. Yerel medyada iyi bir ekip var. Manisa medyasında çalışan arkadaşlarımız pırıl pırıl görevlerini yapıyorlar. Ben tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş,  başarısından dolayı Gazeteciler Cemiyetini kutlayarak “Hoş geldiniz, sizleri yeni yönetim olarak tebrik ediyorum. İstikrarlı bir yapı, 35 senedir devam eden bir çizgi, zikzağı olmayan bir çizgi. Manisa mahalli medyası ve ulusal temsilcileri ile hep birlikte güzel bir anlayışla işinizi devam ettiriyorsunuz. Doğrusu bizim medyadan bir sıkıntımız yok, çok şükür iyi gidiyoruz. Hayatın çeşitli sıkıntıları her yerde olacak. Genel olarak sıkıntımız yok, vatandaşa mesajımız ulaşıyor, vatandaşın duygusunu da medyada görebiliyoruz, gözleyebiliyoruz. Bu açıdan teşekkür ediyoruz. Güzel hizmet yapıyorsunuz ve bu sürecin devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ


Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a yapmış olduğu ziyaretinden sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü de ziyaret etti.
 
Ziyarete Aytaç’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Hakkı Özbayır, Ali Filizkan, Zerrin Ağar, Esra Kale, Ali Bozkurt ve Önder Aydın’da yer aldı. Başkan Ergün’e çiçek takdim eden Aytaç, 1957 yılında kurulan Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulunun geçtiğimiz hafta gerçekleştirildiğini belirtti. Manisa’da bugüne kadar sağlanan birlik ve beraberliğin son genel kurulda da sürdürüldüğünü söyleyen Aytaç, “Manisa’mız Büyükşehir olduğu için 5 kişilik yönetimimizi tüzük değişikliği ile 7 kişiye çıkardık. Genç ve değerli iki arkadaşımız da ekibimize katıldı. Sağlıklı bir kongre ile tekrar görev başına geldik. Birlik, beraberlik ve istikrarın olduğu yerlerde demokrasi kuralları içerisinde başarı da arkasından gelir. Bu genel kurulda da Büyükşehir Belediyesi olarak sağladığınız destek dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 


AYTAÇ VE YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Vatandaşı bilgilendirme noktasında verdiğiniz hizmet takdire şayan. Bunu her zaman her ortamda ifade ediyorum. Sonuçta zor bir görev. Bu görevi de yıllardan beri başarıyla götürüyorsunuz. Bundan sonraki süreçte de görevinizi başarıyla sürdüreceğinizden hiç şüphem yok. Yönetime yeni katılan genç arkadaşlarımıza da hayırlı olsun diyorum. İnşallah gazetecilerin hakları da daha iyi noktalara gelir. Bundan sonraki süreçte de haklarınızın verilmesi noktasındaki bende buradan bir aracı olarak bir kere daha dile getirmiş olayım” diye konuştu.