Manisa CHP İl Gençlik Kolları Yöneticisinin sosyal paylaşım sitesinde Hz. Muhammed’e yönelik sözlerinden dolayı çıkan haberlere yönetimden açıklama geldi.

Manisa CHP İl Gençlik Kolları Yönetimi yapılan toplantıda konuyu değerlendirdiklerini dile getirerek, ilgili şahsında parti içindeki gerekli birimlere iletildiğini, istifasının da istendiğini duyurdu.


Manisa CHP İl Gençlik Kolları’nın yayınladığı basın bildirisi;

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

Basında ve sosyal paylaşım sitelerinde partimiz ve yönetim kurulumuzu zan altında bırakacak iddia ve ithamlara karşı bu açıklamamızı kamuoyuna duyurma gereği doğmuştur.

Ülkemizin en köklü siyasal kuruluşu Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün ve yarın da; inanç, görüş, dil, renk ve cinsiyet ayırt etmeksizin toplumun her kesiminin birleştirici gücü olduğu gibi güvencesidir. Yüzyıllardır topraklarımız Anadolu'nun sevgi, barış ve hoşgörünün vazgeçilmez savunucusu ve koruyucusudur. Hiçbir güç veya kişi; partimizin üstlendiği bu kutsal görevi gerçekleştirme arzusunun önüne geçemeyeceği gibi engel olamayacağı da mazlum halklara umut ışığı olan tarihimizle aşikardır.

Bu bağlamda ilgili şahsın maksadını ve haddini aşan kişisel sosyal paylaşım sitesindeki ilgili paylaşımı kabul edilemeyeceği gibi mazur da görülemez. Herkesin fikirlerine saygılı olmamız bu milletin değerlerini alenen aşağılamayı da makul sayamaz.

Gerçekleştirdiğimiz İl Yönetimi toplantısı sonucu  ilgili şahsın istifası istenmiştir. Kişi hakkındaki konu, hep savunduğumuz adil inceleme ve soruşturma talebi ile örgütümüz üst kurullarına bu akşam itibarı ile iletilmiştir.

Saygılarımızla…

CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı
Gülşah DURBAY