Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Akhisar’da yerel bir internet sitesinde ‘Belediyeler Elektrik Faturasında Anlaşamayınca Güplüce Çeşmesi Kurudu’ başlığıyla yer alan haber ile ilgili açıklama yaptı. Çeşme ve çeşmenin bulunduğu parkın Valilik Paylaştırma Kurulu tarafından Akhisar Belediyesi’ne bırakıldığını belirten MASKİ Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, her ay yaklaşık 4 milyon lira elektrik faturası ödeyen MASKİ’nin bin 800 liralık elektrik borcu yüzünden çeşmeyi kuruttuğu haberinin gerçekleri yansıtmadığını belirtmiştir. 

MASKİ Genel Müdürlüğü, yerel bir internet sitesinde yer alan ‘Belediyeler Elektrik Faturasında Anlaşamayınca Güplüce Çeşmesi Kurudu’ haberiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada, haberde yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Akhisar Belediyesi arasında anlaşmazlık yaşandığı yorumunun gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası çerçevesinde kurulan Valilik Paylaştırma Kurulu, haberde konu olan parkın mülkiyet hakkını Akhisar Belediyesi’ne bırakmıştır. Söz konusu park içerisindeki sondaj pompası, çeşme ve yeşil alan sulama sistemleri de parka, dolayısıyla Akhisar Belediyesi’ne aittir. Kuruyan çeşmenin Akhisar içme suyu şebekesi ile bir bağlantısı yoktur. Bu nedenle de çeşme ve park, MASKİ ve Manisa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda değildir. Hal böyle iken; Akhisar Belediyesi, haberde de belirtildiği gibi sorumluluğun Manisa Büyükşehir Belediyesi ya da MASKİ’ye ait olduğuna dair vatandaşlara ya da basına bilgilendirme yapmış ise de bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçek şu ki, kuruyan Güplüce Çeşmesi Akhisar Belediyesi’nin sorumluluğundadır” ifadelerinde bulunuldu.

İnternet sitesine hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz

Kuruyan çeşme ve vatandaşların tepkilerinin dile getirilmesi nedeniyle haberin yer aldığı internet sitesine gösterilen hassasiyetten dolayı teşekkür edildiği açıklamada, “Ancak vatandaş tepkilerinin dile getirildiği haberde hangi vatandaşın ne söylediği, kimin Akhisar Belediyesi ile görüştüğü, Akhisar Belediyesi’nden hangi birimin bu çeşmenin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu söylediği anlaşılamamaktadır. Ayrıca internet sitesi konuyu araştırıp gerçekten çeşmenin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu, belgelendirmeksizin beyan etmiştir. Kamuoyunun bu türden yanıltıcı bilgilerle yönlendirilmesini gazetecilik etiği açısından doğru bulmuyoruz” denildi.

MASKİ hiçbir sorumluluktan kaçınmıyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu günden bu yana hiçbir sorumluluktan kaçınmadığının vurgulandığı açıklamada, “MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yıllardır elektrik borcu yüzünden ilçe belediyelerince işletilemeyen Atıksu Arıtma Tesisleri bir bir işler hale getirilmiştir. Yüzlerce su deposu temizlenerek halkımıza daha temiz içme suyu sağlanmıştır. Yüzlerce mahallede yeni içme suyu sondaj çalışması yapılmış ve halen bu çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Her ay yaklaşık 4 milyon lira elektrik faturası ödeyen MASKİ Genel Müdürlüğü’nün bin 800 liralık elektrik borcu yüzünden çeşmeyi kuruttuğu gibi bir itham çok büyük haksızlık olmuştur. Söz konusu haksızlığın ortadan kaldırılarak kamuoyunun doğru bir biçimde bilgilendirilmesini rica ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

Koordinatörlüklerimize her an ulaşabilirler

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin her ilçede Koordinasyon Şube Müdürlerinin, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ise MASKİ sorumlularının görev yaptığı vurgulanan açıklamada, vatandaşların Koordinasyon Şube Müdürleri ile MASKİ sorumlularına her zaman sorunlarını iletebilecekleri belirtildi. Açıklamada ayrıca vatandaşların 17 ilçede hizmet veren 185 numaralı MASKİ çağrı merkezine 24 saat ulaşabilecekleri ifade edildi. 










Akhisar Belediyesi tarafından 2013 yılında açılışı yapılan Tarihi Güplüce Çeşmesinin fotoğrafları