Mevcut başkan Mustafa Güral ve Ali Şakşak'ın yarıştığı seçimli olağan kongrede 606 üyeden 442 üye katıldı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Mustafa Güral 288 Ali Şakşak 150 oy aldı. Mustafa Güral üçüncü kez başkan seçildi.

Saat 14:00'te başlayan kongrede Divan Başkanlığına Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, başkan yardımcılığına Kırıkkale Pazarcılar Odası başkanı Orhan İba, Katip Üyeliklere  Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, Akhisar Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Tahir Memişler ve Hüseyin Kurnaz seçildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, Odanın Faaliyet raporunu 4 yıllık Bilanço gelir ve gider hesaplarını ve 4 yıllık yeni dönem çalışma programı Oda sekreteri ... Denetim Kurulu raporunu Yasemin Kasacı okudu. Yönetim kurulunun ibrasından sonra dilek temenniler bölümümde Ali Şakşak ve Mustafa Güral birer konuşma yaptılar. 

İlk konuşmayı Ali Şakşak yaptı. Ali Şakşak;" Çok değerli Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Genel Kurul üyeleri hepiniz hoş geldiniz. Diğer başkan adayı Mustafa Güral ve ben basın aracılığıyla seçim çalışmalarımızı yaptık. Zamanınızı fazla almadan konuşmama başlıyorum. Ben 11 yaşından beri pazarcıyım. 2002-2014 yılları arasında 3 dönem üst üste başkanlık yaptım. 10TL gibi sembolik maaşla bu işi yaptım. Derdimiz oda yönetiminden para kazanmak değil esnafımızın ekmeğine, hakkına sahip çıkmaktır. Kişi-görüş ayırmadan herkesle abi-kardeş olduk. Burslar verdik gençlerimizi okuttuk. Kamu kurumları pazar yerine ve esnafa kaliteli hizmet versin diye ısrarcı-takipçi olduk. Şimdi tekrar nasip olur da göreve gelirsek buzhane sorunuyla ilgileneceğim. Esnafın odasına ait kendi buzhanesi için çalışacağım. Burslara devam edeceğiz. Odanın çalışanları görevlerine devam edecek. Harcamalarla ilgili maliyet tabloları sürekli esnafımızla paylaşılacak. Ben ve yönetimim eskisi gibi dürüstçe sizlere hizmet vermek, haklarınızı savunmak için oylarınıza talibiz. Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi. 

Kongrede konuşan Mustafa Güral: 8 yıllık süreçte nereden nereye geldik. Pazar yerlerimize yapmış olduğumuz hizmetlere hepiniz şahit oldunuz. Covid – 19 zamanında sabahlara kadar uyumadık, Türkiye genelinde 81 vilayetin 38 ilinde pazarlar kapanırken, Alaybey ve Karaköy’de pazarlar kapatılırken, Türkiye genelinde kapanmayan tek Pazar yeri Akhisar oldu. Pazar yerlerimizin tamir, bakım ve onarımlarını gerektiğince yaptık. Kırkağaç’ta sorun var dediler gittik. Belediye başkanı sonra bizi çağırdı uzlaştık. Çünkü dirayetli bir yönetim ve oda başkanıyla karşılaştı. Türkiye genelinde Ticaret Bakanlığına yer devirlerinin kaldırılması hususunda Akhisar Pazarcılar Odasının önergesi geçti. Şu an Belediyeler yer devirlerinden para almıyorsa bu kardeşinizin sayesinde. Bu benim görevim. Sizlere bir nebze faydalı olayım diye gece gündüz çalıştım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diterek sözlerini tamamladı.  

Saat 17.00'de açılan sandıklardan Mustafa Güral'a  288, Ali Şakşak'a 150 oy çıkarken 4 oyda geçersiz sayıldı. 3.cü kez başkan seçilen Mustafa Güral yaptığı açıklamada şunları söyledi. Güral;" 8 yıllık süreçte nereden nereye geldik. Pazar yerlerimize yapmış olduğumuz hizmetlere hepiniz şahit oldunuz. Covid – 19 zamanında sabahlara kadar uyumadık, Türkiye genelinde 81 vilayetin 38 ilinde pazarlar kapanırken, Alaybey ve Karaköy’de pazarlar kapatılırken, Türkiye genelinde kapanmayan tek Pazar yeri Akhisar oldu. Pazar yerlerimizin tamir, bakım ve onarımlarını gerektiğince yaptık. Kırkağaç’ta sorun var dediler gittik. Belediye başkanı sonra bizi çağırdı uzlaştık. Çünkü dirayetli bir yönetim ve oda başkanıyla karşılaştı. Türkiye genelinde Ticaret Bakanlığına yer devirlerinin kaldırılması hususunda Akhisar Pazarcılar Odasının önergesi geçti. Şu an Belediyeler yer devirlerinden para almıyorsa bu kardeşinizin sayesinde. Bu benim görevim. Sizlere bir nebze faydalı olayım diye gece gündüz çalıştım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası yeni başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulu üyeleri  Bülent Fındıklar, Hasan Genbaşı, Cüneyt Emir, Özcan Tokçan, Erkan Çelik, Mahmut Akgüç, Denetim kuruluna Kani Üçerler, Bahattin Karakaya, İsa Genç seçildi.
Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası genel kuruluna Salihli Rıfat Yavaş, Gölmarmara Esnaf Odası Ali Osman Akgün, Akhisar Terziler Odası başkanı Sami Ekerbiçer, Akhisar Bakkallar Odası başkanı Zafer Kara, Akhisar Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar Berberler odası başkanı Zekeriya Açıkgöz, Akhisar Kahveciler Odası başkanı Erkin Güney, Akhisar Yapı Sanatları Odası başkanı Tahir Memişler, Akhisar Marangozlar Odası başkanı Hüseyin Güleş, MESOB Hasan Geriter, Akhisar Şoförler Odası başkanı Emin Akarsu, Akhisar Elektrikçiler Odası başkanı Üzeyir Aslan, Turgutlu Kahveciler Odası başkanı Cenk Vatansever, Türkiye Sebzeciler meyveciler seyyar satıcılar pazarcılar federasyonu genel başkanı Ali Karaca, Kırıkkale Pazarcılar Odası başkanı Orhan İba, Turgutlu Marangozlar odası başkanı Ali Laleseven, Turgutlu Tenekeciler odası başkanı Tarık Ulaş, Sandıklı Pazarcılar Odası başkanı Ali Çiçek, M. Kemalpaşa Pazarcılar Odası başkanı İsmail Batu, Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası başkanı Nurullah Bozkır, Manisa Pazarcılar Odası başkanı Destan Bulgay, Söke Pazarcılar Odası başkanı Ümit Coşkun, Turgutlu Pazarcılar Odası başkanı Necati Gürkıvrak, Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Hasan Ali Men, Akhisar Lokantacılar Odası başkanı Pınar Gören, Ülkü Ocakları başkanı Adem Duran ve üyeler katıldı.