Soma maden faciasında ölenlerin artık hastane morglarına sığmaması üzerine götürüldükleri Kırkağaç soğuk hava deposunun önünde acılı, gözü yaşlı ailelerin bekleyişi sürüyor. Soğuk hava deposunda görevli olanların gayri resmi söylemlerine göre ölü sayısının 300'den de fazla olduğu şeklinde. Öyle ki soğuk hava deposunda 15 bölüm var ve her bölüm 23 ceset alabiliyor. Soğuk hava deposunda görev yapanların söylediklerine göre bütün bölümler tamamen dolmuş durumda, bu da hesaba göre 340 ölü ediyor. Son dakika gelişmesine göre artık maden çıkarılan ve ne yazık ki hayatını kaybetmiş olan işçiler Kırkağaç soğuk hava deposu tamamiyle dolduğu için Akhisar'a doğru yönlendirilmekte...


Soma'da meydana gelen maden faciasının arama kurtarma çalışmalarına uzun süredir devam edilemiyorlardı. Sabah saat 04.00 civarı madende başlayan yangın arama kurtarma çalışmalarını engellemişti. Soma'da kurtarma çalışmalarına saat 07.25 itibari ile tekrar başlatıldı. Soma'da aynı madende çalışan ve arama kurtarma için madene giren bir işçi inanılmaz ve çok acı iddialarda bulundu. Soma'daki maden işçisi kendisi gibi maden işçilerini kurtarmak için madene girenlerden de yani arama kurtarma çalışmalarına katılan işçilerden de 3 kişinin öldüğünü söyledi. Maden işçisi ayrıca artık hiç bir umut kalmadığını ve içeriye girdiklerinde madende mahsur kalan işçilerden ölenlerin çok fazla olduğunu, ölülerin birbirinin üstüne düşmüş olduğunu belirtti. Madende daha girilmemiş bölümler olup, içeride yaklaşık 400 ölü olabilir.  

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ EN SON NE DEMİŞTİ
Soma'da meydana gelen maden faciasında sabahın bu erken saatlerine gelindiğinde umutlar tükenmeye başladı. Saat 05.00 itibariyle açıklama yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, ölü sayısının korktukları rakamlara doru ilerlediğini söyledi. Taner Yıldız'ın son açıklamasına göre son resmi rakamlar 166 ölü, 4'ü ağır 80 yaralı olduğunu gösteriyordu. Yıldız'ın son açıklaması ölü sayısının 201'e çıktığı yönünde. Ancak madende şu an çok işçi bulunmakta ve Soma'da madende şu an gaz yoğunluğu nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına devam edilemiyor. Bu arada Taner Yıldız, arama kurtarma için madene girenlerden gazdan etkilenip çıkanlarda madende mahsur kalan işçilerden diye düşünüldüyse, madende mahsur işçinin daha fazla olabileceğini ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facianın meydana geldiği madende yetkililerle ve kurtarma ekiplerinin yöneticileriyle görüşme yaptıktan sonra bu son açıklamasından önce saat 00.10 sıralarında basın mensuplarının karşısına çıkan Bakan Yıldız, ölü ve yaralı sayısı konusunda şimdilik rakam vermeyeceğini söylemişti. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da madende mahsur kalan işçilerle ilgili ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya olunduğunu, olayla ilgili şu an için bir rakam veremeyeceğini ancak karbondioksit ve karbonmonoksit zehirlenmesinden kaynaklanan ölümlerin olduğunu belirtmişti. 
Enerji Bakanı Taner Yıldız açıklamalarına şöyşe demişti: "Zaman aleyhimize işliyor. Şu anda çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Şeffaf olarak tüm bilgileri kamuoyuyla paylaşacağım. Seyirden endişe duyuyoruz. Ancak rakamları paylaşmayacağım. Sabaha kadar çalışmaları mutlaka bitirmemiz lazım. Tahlisiye ekipleriyle beraber Kütahya, İzmir, Balıkesir'den, Soma'daki diğer özel ve kamu şirketlerinden 400'e yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Kızılay, AFAD, UMKE, sağlık bakanlığı ve diğer ekipleri de buna eklemek gerekiyor. Kurtarma ekipleriyle alakalı herhangi bir sıkıntımız bulunmmamaktadır."

Yıldız açıklamalarına şöyle devam etmişti: 

"Bu saatten sonra da herhangi bir metan gazı patlaması yok, herhangi bir işçi kardeşimizi tahrip edebilecek bir darbe yok, grizuyla alakalı bir facia sözkonusu değil. Ama Karbondioksit ve karbonmonoksit zehirlenmesiyle karşı karşıyayız. Şu an içinde bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. Ama tüm ekip arkadaşlarımızla beraber buradayız. Her birimizin sükunutle bu çalışmaları yürütmesi gerekiyor. Amacımız oradaki işçi kardeşlerimizin canlı olarak çıkarılmasıdır."