Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınlarının her ayın 13'ünde düzenledikleri yürüyüş, bu ay davanın görüldüğü Akhisar'da yapıldı.

Şehit madenci yakınlarıyla bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin Akhisar Garı önünden başlattığı yürüyüş, davanın 45. oturumunun görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde sona erdi.

Faciada hayatını kaybeden 301 madencinin adının yazılı olduğu pankart ve dövizleri taşıyan grup adına açıklama yapan maden şehidi Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak, 13 Mayıs 2014'deki facianın davasının 11 ay sonra 13 Nisan 2015'te görülmeye başlandığını, bugün aynı zamanda davanın birinci yılı olduğunu söyledi.

Şehit yakınları olarak faciayı unutturmamak ve adaletin yerini bulması için çaba gösterdiklerini dile getiren Çolak, şöyle konuştu: 

"Önümüzdeki ay, katliamın 2. yılında yine emekçilerin sağlığına, hayatına kasteden dayıbaşı, taşeron ve sosyal cinayetler düzenine karşı Soma'da yürüyüş düzenleyeceğiz. Soma katliamında sorumluluğu bulunan herkesin yargılanmasını istiyoruz. Tüm madenlerin kamulaştırılmasını, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmasını, emekçilerin güvenli ve güvenceli çalışmasını istiyoruz. Sosyal cinayetlere sebep olan taşeron düzen kaldırılsın istiyoruz."

Açıklamanın ardından madenci yakınları, 301 maden şehidinin adının yazılı olduğu pankartın üzerine karanfil bıraktı.