Haber Merkezi - MANİSA Çevre Hizmetleri Birliği (MAÇEB) Uzunburun Köyü Sarıçam Mevkiinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisleri konusunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılacak alanda sondaj çalışması yapılabilmesi ve araçların araziye girebilmesi amacıyla, alanın yanında bulunan taş ocağından yol geçirilmesi ile ilgili madde görüşülerek karara bağlandı.

Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisleri konusunda çalışmalarını sürdüren MAÇEB, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıya Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu ve birlik üyeleri katıldı. Toplantıda Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde yapılacak sondaj çalışması ve araçların araziye sokulabilmesi için mevcut bölgede bulunan taş ocağından yol geçirilmesi konusu görüşüldü. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Katı Atık Bertaraf Tesisleri konusunda sona yaklaşıldığının altını çizerek, “Tesisin kesin uygulama projesini de bitirme noktasına getirdik. Tabi arazide sondaj çalışması yapılabilmesi için araçların araziye girmesi ve Orman Müdürlüğü’nden araziye girmek için izinlerin alınması gerekiyor. İlgili bakanlığa sunulacak olan kesin projenin bitirilebilmesi için sondaj çalışmalarının da tamamlanması şart. İki hafta içerisinde bakanlığa projeleri teslim etmek istiyoruz. Tabi araziye girerken orada bir sorun ortaya çıktı. O bölgede Orman Bakanlığı’nın 2016 yılına kadar çalışma izini verdiği bir taş ocağı var. Bu taş ocağının içinden geçilerek araziye girilmesi söz konusu. Bugün bu nedende toplanarak bunun kararını almak istedik” dedi. Oybirliğiyle Kabul Edildi

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından Uzunburun Köyü, Sarıçam Mevkiinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisleri’nde sondaj çalışması yapılabilmesi için bölgede bulunan Taş Ocağından yol geçirilebilmesi amacıyla sahanın MAÇEB adına kullanma hakkının alınması maddesi oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edilen maddenin ardından konuşan Başkan Ergün, kurulacak komisyonda söz konusu alanla ilgili bir bedel belirleneceğini ve Taş Ocağı’nın ruhsat haklarının MAÇEB adına tescil edileceğini ifade etti.