ÖZEL HABER - Akhisar'da yaşayan  %96 spastik ve bedensel engelli Veysel Türk (50) kendisine hiç öğretilmeden Kuran-ı Kerim okuyor.

Türk ailesinin 3 engelli ferdinden biri olan ve Hafıza yeteneği olmayan Veysel Türk okuma yazması olmadığı halde Kuran-ı Kerim’i öğrenip günün yarısını okuyarak geçiriyor.

Kardeşinin bu yeteneğinin bir mucize olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Konfederasyonu yönetim Kurulu üyesi Fikret Türk, “ Kardeşim Veysel’in hafızası bir şeyi öğrenme yetisine sahip değil hatta sorduğunuz zaman kendi yaşını bile bilmez. Dolayısıyla ona bir şey öğretmek mümkün değil. Rahmetli babamız evde sürekli Kuran-ı Kerim okurdu. Veysel’de de sadece bir kulak dolgunluğu ile şuanda yarım hafız gibi günün yarısını okuyarak geçiriyor ve ayda en az 5 kere Kuran’ı hatim ediyor. Tamamen mucizevi bir şekilde gelişen bir durum. Bizlerde sebebinin bilemedik. Manevi olarak hiç birimiz maneviyatı değerlendirecek yeteneğe sahip değiliz. Biz bunun Allah’ın ona bahşettiği bir lütuf olduğuna inanıyoruz. Çünkü günlük hayatta Kuran’ı kerimi okumaktan başka hiçbir uğraşı yok. “dedi.

Kuran-ı Kerim’in kardeşinin yaşantısında büyük değişikliklere neden olduğunu aktaran Fikret Türk, “Kuran okumadan önce çok saldırgan ve agresif biriydi. Ancak Kuran’ı okuyamaya başladığından beri gayet sakin ve kesinlikle aksi davranışlarda bulunmuyor.  Bazı günler okuyamadığı zaman huzursuz ve tedirgin davranışlar sergiliyor. Her Perşembe günüde aileyi toplayarak bitirmiş olduğu hatimi ölmüşlerimize hediye eder.” Şeklinde konuştu.

4 kardeş olduklarını ve 3 kardeşinin de engelli olduğunu söyleyen Türkiye Sakatlar Konfederasyonu yönetim Kurulu üyesi Fikret Türk, kardeşlerini yaşam sevinci olarak nitelendiriyor. 

Türk,  konuşmasında, “Kardeşim Veysel’in yanı sıra 46 yaşındaki kız kardeşim Songül ve 56 yaşındaki diğer  kardeşim Necdet’te engelli. Ben bütün hayatımı onların kimseye muhtaç olmadan yaşamaları için geçirdim. Onların mutluluğu için elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Onlarda benim yol arkadaşım ve yaşam sevincim oldu. Engelli bireyi olan bütün ailelere bu bireylere sahip çıkmalarını ve devletimizin onlara tanıdığı imkanları kullanmalarını ve bu konuda bilinçli davranmalarını istiyorum.  Engelli olmak kimsenin tercihi değil. Onlar Allah’ın bizi bir sınayış biçimidir” şeklinde konuştu.