Akhisarpress.com - Akhisar’da 8 Haziran günü Ulupınar Köyü muhtarını ısıran kuduz kedinin, daha önce Çoruh köyünden M.A. isimli vatandaşı ısırdığı tespit edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Akif Şenyürek, Akhisar’a bağlı Ulupınar köyünde bir vatandaşımızı ısıran ve kuduz olduğu tespit edilen kedinin daha önce Çoruh köyünde M.A. isimli vatandaşı ısırdığı tespit edildi. 10 Haziran 2013 tarihinden itibaren Çoruh köyünde de karantina ve kordon tedbirleri uygulanmaya konuldu.

Şenyürek, önce Çoruh ardından Ulupınar köyünden iki vatandaşımızı ısıran kedinin saldırgan olduğu dönemde başka vatandaşları yada evcil hayvanları ısırma ihtimaline karşı tüm köy ve mahalle muhtarıklarına SMS bilgilendirmesiyle uyarıldığını söyledi.

Her iki köyün merkezinin esas alınarak yarıçapı 40 Km olan alanın Kuduz Risk Alanı olarak belirlendiğini ifade eden Şenyürek, bu alan içindeki hayvanların sahiplerince kontrol altında tutulmalarını istedi.

Şenyürek, Akhisar İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunun Kuduz hastalığı ile mücadele esaslarını belirlediğini ve alınan kararların uygulamaya konulduğunu sözlerine ekledi.